Ciupercile de pe piele nu sunt doar enervante, ci si inestetice. Ele apar de obicei in diferite zone ale corpului, cum ar fi picioarele, mainile, axile si chiar fata. Pot fi dermatofite, drojdii sau alte soiuri de ciuperci cu capacitatea de a ne coloniza corpul.

Se caracterizeaza prin producerea de pete albe sau rosiatice, care sunt de obicei insotite de mancarime si roseata. Prezenta infectiilor fungice ar indica un sistem imunitar slabit. Din fericire, datorita compusilor activi ai mai multor ingrediente naturale, acestea pot fi tratate in timp util, astfel incat sa nu conduca la tulburari mai complicate.

De data aceasta am intocmit o lista cu cele mai bune 9 remedii care pot fi folosite pentru a lua ramas bun de la aceasta problema.

1. Usturoi

Atat consumul sau, cat si aplicarea lui directa pe piele sunt valabile ca tratament impotriva acestui tip de afectiuni ale pielii. Prin ingerarea acestuia, se promoveaza eliminarea agentilor patogeni nocivi prezenti in intestin si, intamplator, sangele este detoxificat.

Este util si ca masca sau sub forma de pasta, deoarece sucul sau este usor absorbit in piele, accelerand recuperarea acesteia. Cel mai important este sa-l folosesti crud deoarece este singura modalitate de a profita din plin de toate proprietatile sale.

2. Aloe vera

Aloe vera este una dintre cele mai utilizate plante medicinale astazi. Are multe proprietati pentru ingrijirea nu numai a pielii, ci a intregului organism.

Proprietatile sale hidratante si reparatoare stimuleaza activitatea celulara, reducand in acelasi timp riscul de imbatranire si tratand probleme comune precum ciuperca si iritatia. Poate fi aplicat singur sau combinat cu alte ingrediente antibiotice precum mierea sau ceapa.

3. Sare de mare

Exfoliant cu sare de mare ajuta la indepartarea celulelor moarte ale pielii in timp ce lupta impotriva ciupercilor pielii. Pur si simplu diluati-l in putina apa si apoi frecati-l pe zona afectata cu un masaj circular usor.

4. Ulei de oregano

Proprietatile antibiotice si antifungice ale uleiului de oregano il fac un bun aliat pentru ameliorarea acestor tipuri de afectiuni. Aplicarea sa in zona afectata reduce prezenta ciupercilor si accelereaza refacerea pielii fara a produce efecte adverse.

Cu toate acestea, ca majoritatea uleiurilor esentiale, nu trebuie aplicat direct pe piele fara a fi mai intai diluat. Trebuie sa dizolvati 1 pana la 2 picaturi de ulei de oregano in 5 ml de ulei de baza precum uleiul de migdale si va fi gata de utilizare.

5. Iaurt simplu

Bacteriile benefice pe care le contine iaurtul natural sunt utile pentru combaterea diferitelor tipuri de agenti patogeni care afecteaza diferite parti ale pielii. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste bacterii au aceeasi nisa ecologica ca si ciupercile.

Desi este adesea folosit pentru a reduce prezenta ciupercilor in zona intima, este util si atunci cand acestea se dezvolta pe picioare, axile sau fata. Pur si simplu frecati-l cu un masaj usor si lasati-l sa actioneze aproximativ 30 de minute inainte de clatire. Utilizarea lui ar trebui sa fie zilnica pana cand gasiti usurarea dorita.

6. Otet de mere

Principalul motiv pentru care otetul de mere lupta impotriva ciupercilor este ca modifica mediul de care au nevoie pentru a prolifera, modificand pH-ul pielii. Cu toate acestea, un exces de acid acetic poate altera flora bacteriana naturala a pielii, provocand mai mult rau decat bine.

Se recomanda a nu-l aplica direct pe piele deoarece poate fi agresiv. Cel mai bun mod de a folosi acest remediu fungic este sa-l diluati in parti egale cu apa.

7. Suc de lamaie

Unul dintre remediile clasice pentru tratarea ciupercilor si infectiilor este lamaia. Acidul sau citric este un agent antibiotic puternic care accelereaza recuperarea pielii fara a provoca efecte nocive.

Desigur, aplicarea lui trebuie facuta intotdeauna noaptea, deoarece genereaza fotosensibilitate pielii. Expunerea pielii tratate cu lamaie la soare poate provoca pete nedorite.

8. Bicarbonat de sodiu si lamaie

Bicarbonatul are o traditie indelungata in randul remediilor naturiste, pentru proprietatile sale antifungice, alcaline si antiseptice. Utilizarea sa este sporita de lamaie si actiunea sa bactericida si antifungica excelenta. Dar, la fel cum sunt eficiente, utilizarea lor necesita o ingrijire speciala.

Actionand cu prudenta, utilizati-le in tratamentul pentru combaterea fungilor pielii, dupa cum urmeaza:

  • In sucul de la o lamaie, adaugati o lingura de bicarbonat de sodiu.
  • Amesteca pana obtii o pasta.
  • Aplicati-l pe pielea afectata si lasati-l sa actioneze timp de 5 minute.
  • Clatiti cu multa apa si repetati in fiecare zi pana cand obtineti rezultate.
  • In plus, utilizati o crema hidratanta, care va preveni uscarea excesiva.

9. Ulei de cocos

Uleiul de cocos este format din acizi grasi cu efecte antifungice puternice. Continutul sau de acid caprilic a fost folosit de multi ani ca agent activ pentru eliminarea infectiilor cauzate de acesti agenti patogeni.

Important este sa o alegeti pe cea care vine nerafinata sau extra virgin, intrucat cele rafinate nu au aceleasi proprietati. Efectele sale pot fi profitate aplicand-o direct pe zona afectata sau luand cate o lingura in fiecare zi.

Intrucat sunt remedii naturiste, este foarte probabil sa fie necesare mai multe aplicatii pentru a putea observa rezultatele. Important este sa fii consecvent cu utilizarea lor.