Oamenii in varsta care beau mai multe cani de ceai verde pe zi au mai putine sanse sa sufere de depresie, gratie unei componente a ceaiului care inveseleste, arata un studiu citat de Reuters.

Mai multe studii efectuate de-a lungul timpului au demonstrat ca ceaiul verde are un efect antidepresiv. Ultima cercetare din aceasta serie a fost realizata de o echipa de doctori de la Universitatea din Tohoku, Japonia. Rezultatele arata ca persoanele peste 70 de ani care beau patru sau mai multe cani de ceai pe zi au cu 44% mai putine sanse sa dezvolte depresii.

Cercetatorii japonezi au explicat ca au tinut cont de statutul economic si social al fiecarui subiect, de starea sa de sanatate si de medicamentatia folosita, dar corelatia intre consumul de ceai si simptomele depresiei s-a pastrat pe parcursul cercetarii.

Efectul antidepresiv al ceaiului verde este atribuit unei teine aminoacide care actioneaza ca tranchilizant. Substanta este specifica acestui tip de ceai, iar efectul nu se intalneste la ceai negru, oolong sau cafea.

Cercetatorii japonezi spun ca mai multe studii sunt necesare pentru a confirma rolul antidepresiv al ceaiului verde.