Daca suntem sinceri, primul lucru care ne vine in minte cu cuvantul „Menorca” sunt unele dintre cele mai bune golfuri si plaje din Marea Mediterana pe care am pus piciorul, singuri sau cu familia. Insa, pe langa plaja de nisip, intr-o escapada va recomandam sa vizitati unul dintre cele mai frumoase orase din Menorca.

Fie ca sunt pescari, interioare sau colturi fermecatoare in care ne dam prin surprindere plimbandu-ne prin unul dintre cele doua orase ale sale, veti gasi mai mult de un motiv pentru a vizita unul dintre cele mai frumoase orase din Menorca.

Harta celor mai frumoase orase din Menorca

Cele mai frumoase orase din Menorca sunt situate pe aceasta harta, unde includem si un traseu flexibil de condus prin Menorca, unde se afla cele mai frumoase golfuri din Menorca, cele mai bune lucruri de vazut in Menorca sau cateva activitati de agrement de facut pe insula, cum ar fi cele mai bune excursii cu barca din Menorca.

Vrei sa descoperi gastronomia fantastica din Menorca? Faceti clic aici si selectati restaurantul din Menorca pe care il preferati dintre cele mai bune optiuni si chiar rezervati-va masa cu reduceri interesante.

Mahon, mica capitala a Menorcai

Cuvintele „capitala” si „mic” nu merg de obicei mana in mana, dar se intampla in cazul frumosului Mahon (sau Mao ), un oras de abia 30.000 de locuitori si cu un centru istoric intins, care merge paralel cu portul sau.

Portul Mahon, pe langa faptul ca este o priveliste de vazut din oricare dintre cele mai bune puncte de vedere din Mahon, este unul dintre cele mai mari porturi naturale din lume.

Pe langa o plimbare prin port, in loc de o promenada vorbim despre zona dintre debarcaderul Poniente si Cala Figuera, in Mahon nu putem rata sa vizitam Piata de Peste ( Mercat de Peix ), sau Biserica si Manastirea Carmen. Va recomandam sa aruncati o privire la articolul nostru despre cele mai bune 12 lucruri de vazut in Mahon pentru mai multe idei si sugestii.

Es Castell / Villacarlos, cel mai britanic oras din Menorca

Georgetown (a fost fondat de britanici), Villacarlos (cand Menorca a fost recuperata de spanioli) sau Es Castell (prin acordul corporatiei sale municipale in memoria unui castel disparut), printre altele, are privilegiul de a fi orasul Spaniei. unde rasare mai intai soarele

Situat aproape la inceputul intrarii in portul Mahon, raman amintiri despre originea sa britanica, precum cladirile din caramida rosie cu aspect colonial din Plaza Mayor. Restul este cu adevarat minorcan, in special golful fermecator Cales Fonts, unde inca mai putem vedea cateva dintre frumoasele llauts , barcile traditionale de pescuit din Baleare.

O plimbare in jurul micului port, inclusiv in zona de sub stancile din dreapta acestuia, este o necesitate cand vizitati Es Castell. Incheiati-o cu o oprire pe terasa unuia dintre restaurantele sale si luati un aperitiv urmarind barcile urcand si coborand usor in timp ce valurile sosesc de la mare la debarcader.

Recunosc ca ma poti acuza de partinire daca recunosc ca Es Castell a fost refugiul meu offline de multi ani si in orice moment al anului, cu prieteni buni acolo. Dar, in apararea mea, trebuie sa spun ca, in afara de festivalul Jaleo, merita sa mergi intr-unul dintre cele mai frumoase sate din Menorca.

San Luis, orasul francezizat Menorca

Daca cand britanicii au invadat Menorca au intemeiat orasul Georgetown, ocupatia franceza din secolul al XVIII-lea a adus nasterea orasului San Luis, in cinstea regelui Ludovic al IX-lea al Frantei in 1761.

San Luis (sau Sant Lluis in Minorcan) este un oras din interiorul insulei, aproape echidistant de Mahon si Villacarlos. Constructia sa de la zero, pentru a grupa populatia dispersata a imprejurimilor intr-un nucleu urban, a permis o dispunere patrata si tesita, apreciata prin dreptatea strazilor si planul ortogonal.

Pe langa faptul ca va plimbati pe strazile sale inguste cu fatade albe, multe purtand inca numele pe care le-au dat francezii, nu uitati sa va opriti la Muzeul Etnologic gratuit din Molino de Dalt, construit in jurul acestei mori de faina, singura supravietuitoare dintre cele trei. care a ajuns sa fie in oras.

Binibeca Vell, cel mai fotogenic oras din Menorca (si cel mai nou)

Doua curiozitati se ascund in Binibeca Vell de coasta si se unesc pentru a face din acesta probabil cel mai fotogenic oras din Menorca.

Binibeca Vell a fost construit intre sfarsitul anilor 1960 si inceputul anilor 1970 pentru a recrea un sat de pescari tipic mediteranean, cu casele sale albe orbitoare sparte doar de culoarea inchisa a lemnului de pe usi, ferestre si terase.

Nu veti gasi doua case identice in Binibeca Vell. Oricat de mult te-ai plimba pe stradutele sale labirintice si inguste, suisurile si coborasurile nu vor contribui decat la confirmarea acelui sentiment corect ca, desi orasul a fost construit tot in acelasi timp, de parca ar fi fost o urbanizare, s-a avut bunul simt. sa arunce pe planuri o buna doza de suprarealism si naturalete.

Alaior, un oras in jurul unei biserici

Orasul Alayor (sau Alaior ) s-a nascut in jurul a doua biserici, in special cea foarte robusta a Santa Eulalia, care a fost un refugiu pentru ayalorense care locuiau la poalele dealului pe care se afla cand orasul era in pericol de a fi distrus.atacat de jefuitori sau invadatori.

La sud de municipiul Alayor, la aproximativ 7 km in linie dreapta, gasim coasta si Cala En Porter. Acesta este un loc bun pentru a face un tur cu caiacul prin pesterile sale sau, mai tarziu, pentru a vedea apusul din Pestera Xoroi.

Mercadal, centrul geografic al Menorcai

Situat in centrul geografic al insulei, Mercadal (tot El sau Es Mercadal ) este orasul cel mai indepartat de marea Menorca, desi acest lucru este destul de relativ, deoarece la putin mai mult de 7 km spre nord gasim deja apele din Cala. Blanca.

La cateva minute de Mercadal putem urca in varful Monte Toro, cel mai inalt punct din Menorca (care gazduieste un sanctuar cu Virgen del Toro, patrona Menorcai) si de acolo putem observa practic intreaga extindere a insulei.

Fornells, un oras de pescari 

Fornells si golful si portul sau sunt toate una. Acest mic sat de pescari nu poate fi inteles fara relatia cu marea in aceste case albe de la poalele apelor albastre.

Aceleasi ape sunt strabatute de iubitorii de surfing sau windsurfing, care vin sa-l practice ceva mai la sud la Cala Tirant si plajele din Fornells.

Ciudadela, cel mai frumos oras din Menorca 

Pana la ocupatia britanica de la inceputul secolului al XVIII-lea, Ciudadela a fost capitala Menorcai, dar schimbarea decorului a dus la cresterea orasului Mahon si la o relativa lancezie a Ciudadelei (sau Ciutadella) din Menorca.

Ca si cum ar fi Mahon, dar la o scara mult mai mica, astazi putem sa ne plimbam prin frumosul sau oras vechi si sa coboram din Plaza del Born pana la portul de agrement si sa ne plimbam prin el in intregime (este o calatorie de putin peste un kilometru si jumatate) pana la turnul de aparare care este Castillo de San Nicolas, la gura portului, cu Farul Ciudadela pe cealalta parte.

Cum sa calatoresti in Minorca

Ca insula, cele doua moduri de a ajunge in Menorca sunt cu barca sau cu avionul. Prima este rar intalnita si este rezervata in principal celor care isi aduc propria masina din Peninsula sau alta insula Baleare.

Cel mai frecvent lucru este sa zburam catre Menorca (aeroportul sau este la periferia orasului Mahon) si sa ne ridicam masina inchiriata de acolo pentru a calatori in jurul insulei dupa bunul plac.

Unde sa dormi in Minorca

Exista locuri de cazare de calitate, pentru a merge cu familia sau pentru o escapada romantica, pentru toate buzunarele, raspandite pe toata insula, desi obisnuit este sa ne bazam in Mahon, Ciudadela sau intr-un oras cu plaja pentru a explora Menorca de acolo.