Există situații în care designul pe care ni-l dorim nu îl putem pune în practică. Sau cel puțin, așa credem. Acest lucru poate fi cauzat de lipsa spațiului, o problemă comună a celor care locuiesc la apartament. Însă, pentru spațiile mici există întotdeauna soluții. Important este să faci alegerile potrivite.

În cazul băilor mai ales, piesele pe care le alegi au impact major asupra designului și atmosferei. Chiar dacă pare complicat să obții o baie modernă, complet funcțională și atrăgătoare în ciuda spațiului redus, acest lucru este posibil.

Cum amenajezi o baie mică?

Băile mici pot fi amenajate modern dacă se aleg elementele potrivite. Un mobilier baie compact, chiar multifuncțional, o cabină de duș în detrimentul unei căzi sau un model de vas wc suspendat reprezintă cele mai potrivite piese pentru băile de dimensiuni mici.

De obicei, sunt recomandate articolele care nu ocupă prea mult spațiu, care sunt complet funcționale și au un design simplist. Sunt de evitat piesele de mobilier baie cu ornamente sau care nu sunt practice și sunt recomandate acelea care reușesc să îmbine designul minimalist cu utilitatea.

În plus, trebuie luat în considerare faptul că într-o baie mică trebuie să existe strict elementele esențiale. Adică doar obiectele de baie care sunt folosite zi de zi și, nicidecum, articole alese la întâmplare.

O baie prea încărcată estetic nu doar că deranjează vizual, ci amplifică stările de neliniște. Până la urmă, baie trebuie este și un sanctuar de relaxare, nu doar un spațiu destinat nevoilor!

Mobilier baie minimalist și modern

Într-un spațiu restrâns trebuie să alegi mobilier baie modern ceva mai compact și, totodată, să ții cont de faptul că ai nevoie și de spațiu de depozitare. O mască pentru lavoar și un dulap vertical cu rafturi sunt ideale în acest sens. Însă, poți opta și pentru un dulap cu oglindă. Acesta îți oferă mai mult spațiu pentru depozitarea produselor de îngrijire și arată chiar foarte bine dacă este din aceeași gamă cu restul pieselor de mobilier.

Poți pune accentul pe piesele de mobilier suspendate. Lăsând podeaua liberă, accentuează senzația de spațiu mărit, iar baia va fi mai luminoasă.

Iar atunci când alegi mobilierul de baie mai trebuie să ai în vedere și culoarea acestuia. Nuanțele deschise creează efectul dorit pentru o baie mică.

Accesorii baie simple și mici

Când vine vorba de accesorii e important să te rezumi strict la articolele de interes. Și aici includem suportul pentru prosoape, cel pentru hârtia igienică, dozatorul de săpun și peria pentru wc. Poți opta și pentru altele, însă ține minte că prea multe piese pot încărca decorul.

De asemenea, alege accesorii de baie cât mai simple și dacă este posibil, în dimensiuni cât mai reduse.

Alegerea dușului potrivit

Este de preferat ca într-o baie mică să montezi o cabină de duș. Ocupă mai puțin spațiu, este practică, iar varietatea de modele îți oferă oportunitatea de a alege o cabină care să se potrivească în decor. De altfel, dușurile se potrivesc în orice baie, indiferent e dimensiune sau stilul de amenajare abordat.

Chiar dacă pare dificil la prima vedere să decorezi modern o baie mică, în realitate nu este atât de complicat. Alege piese de mobilier baie și un vas wc suspendat pentru a maximiza spațiul și optează pentru culori deschise, pentru obiecte de baie moderne, dar compacte, și pentru forme similare ale obiectelor sanitare. Iar dacă ții cont luminozitate și păstrezi mereu baia curată și ordonată, designul băii va fi mai uimitor de atât! În acest fel, vei obține un rezultat superior așteptărilor, de care te vei putea bucura zi de zi.