Twitter este o platforma sociala de microblogging folosita din ce in ce mai mult si in Romania. Avem followers (cei ce ne urmaresc) si friends (cei pe care ii urmarim noi). Dar nu toti pe care ii urmarim noi ne urmaresc pe noi si invers. Mai mult, multi utilizatori sunt inactivi de o zi doua, dar ce faci cu cei care nu au mai zis nimic de 3 luni. Pentru toate aceste statistici si altele in plus exista Refollow.

Sa zicem ca eu urmaresc 200 de utilizatori. O buna parte din ei nu au mai zis nimic in ultimele zile. Cu ajutorul optiunilor de selectie ii izolez pe cei lenesi (care probabil ca au si renuntat la Twitter) si le dau unfollow cu un singur click.

ReFollow poate ajuta si la descoperirea acelor utilizatori care interactioneaza cu tine si inca nu ii urmaresti (cei ce dau reply sau retweet la tweeturile tale). Cu o selectie rapida se pot identifica cei ce au interactionat public si li se poate da follow. De asemenea poate fi o idee buna sa lasi optiunea bifata la Twitter prin care esti anuntat de noii followeri. Exista si statistici facute despre cei mai influenti romani pe Twitter.