Toate costumele de baie ar trebui să vină cu instrucțiuni specifice de îngrijire pe etichetă. Cu toate acestea, există anumite lucruri de făcut atunci când se ia în considerare modul de spălare a costumelor de baie. Am realizat acest ghid de îngrijire a costumelor de baie pentru a vă menține costumele de baie în cele mai bune condiții cât mai mult timp posibil.  

De facut

·       Clătiți la mana cu apă rece costumul de baie, imediat ce il dat jos, indiferent ca aveti costum de baie din doua piese sau costume de baie intregi. Il puteți spăla cu un săpun ușor și apă de la robinet, deoarece apa singură nu va elimina clorul sau apa sărată.

·       Clătiți costumele de baie după înot – mergeti la duș când ieșiți (dar nu folosiți niciun gel de duș!)

·       Agățați-vă costumul afara, pe sarma, pentru a se usca la umbră sau în interior pentru a se usca în mod natural și asigurați-vă că este complet uscat înainte de a-l purta din nou.

·       Fiți precauți în spa-urile sau piscinele încălzite, deoarece acestea au substanțe chimice suplimentare și vă pot scurta durata de viață a costumelor de baie.

De evitat

·       Evitați să vă lăsați costumele de baie înfășurate în prosop după utilizare – acest lucru permite clorului să aibă mai mult timp de a actiona in mod distructiv asupra tesaturii și permite, de asemenea, să se reproducă bacteriile.

·       Nu vă spălați costumele de baie într-o mașină de spălat și nu le uscați într-un uscător. Mașinile de spălat și detergenții pot fi foarte duri și vă vor deteriora costumele de baie, chiar dacă faci acest lucru doar o singură dată.

·       Nu folosiți un fier de călcat, deoarece temperaturile ridicate vă pot cauza dezintegrarea costumului de baie – dacă doriți să scăpați de orice cute, clătiți din nou în apă și cutele ar trebui să dispara.

·       Nu folosiți niciodată înălbitor cu clor, chiar dacă costumul dvs. este rezistent la clor, deoarece rezistent la clor nu înseamnă că este total rezistent la clor.

Alte sfaturi utile

Alegeti intotdeauna un costum de baie de bună calitate și va rezista cu siguranta mai mult – majoritatea mărcilor care sunt pe piata au o gamă 100% rezistentă la clor. Aceste costume pot rezista de până la 25 de ori mai mult decât costumele de baie convenționale din elastan.

Alternati-va costumele de baie

Ar trebui să evitați să folosiți același costum de baie de mai multe ori în 24 de ore. Deoarece Spandex este un fir de memorie, costumele de baie vor avea nevoie de 24 de ore pentru a se usca și a reveni la forma inițială. Acest lucru vă va împiedica costumul să faca acele cute urate sau sa se intinda.

Evitati cazile cu hidromasaj

Caziile cu hidromasaj sunt extrem de dure pentru costumul dvs. de înot. Temperaturile extreme vă vor întinde costumul mai repede decât orice altceva. 

Evitati contactul cu uleiul

Produsele pe bază de ulei, cum ar fi cremele de soare și loțiunile pot face ca elasticitatea costumului dvs. de baie să se descompună, cauzând pierderea formei costumului.