In zilele noastre, multi oameni opteaza pentru posturi lungi sau antrenamente epuizante in incercarile lor disperate de a slabi. Dieta One Meal a Day promite exact acelasi rezultat cu o singura regula simpla – consumul unei singure mese pe zi, fie ca este vorba de un hamburger cu branza sau de o salata usoara. Cititi mai jos pentru a afla daca aceste afirmatii sunt adevarate, daca aceasta dieta este sigura pentru sanatatea dvs. si daca este eficienta pentru a va ajuta sa va atingeti obiectivele de slabire.

Cum functioneaza dieta OMAD?

La fel ca postul. Trebuie sa posti 23 de ore pe zi si sa mananci orice vrei in timpul orei ramase. Punctul crucial al acestei diete este ca, indiferent de ceea ce mananci, vei consuma mai putine calorii decat in   timp ce mananci de trei ori pe zi.

Care sunt beneficiile dietei OMAD?

Sustinatorii dietei OMAD sustin ca respectarea acesteia implica numeroase beneficii pentru sanatate, cum ar fi:

1) A manca o data pe zi permite un proces de autofagie, care va curata corpul de toxine

2) Organismul dvs. devine mai tolerant la apetit si arde grasimile mai mult timp, accelerandu-va metabolismul.

3) Planificarea mai usoara a meselor, deoarece puteti simplifica planul alimentar si puteti petrece mai putin timp in planificarea meniului.

Cu toate acestea, toate aceste afirmatii sunt foarte contestate, iar dezavantajele dietei OMAD sunt mult mai pronuntate:

1) Ignorarea substantelor nutritive semnificative. Pur si simplu nu puteti consuma suficiente substante nutritive esentiale in timp ce urmati aceasta dieta, chiar daca varsati mancare nedorita. Trebuie sa mananci 5 fructe si legume pe zi si sa consumi suficiente fibre si proteine, pe care o masa pe zi nu le poate oferi.

2) Cresterea nivelului de colesterol

3) Metabolism mai lent. Unii oameni de stiinta sustin ca cu cat restrictionezi mai mult – cu atat metabolismul tau incetineste. Ca urmare, castigi in greutate in loc sa o pierzi. Pe scurt, dieta OMAD nu este cea mai buna modalitate de a slabi. Aceasta implica mai multe riscuri pentru sanatate care ar putea sa va impiedice toate eforturile si sa va inverseze castigurile. Cu toate acestea, daca totusi doriti sa respectati aceasta dieta, consultati-va medicul si acordati atentie corpului dumneavoastra in timp ce o urmati.

Acest articol este destinat numai scopurilor generale de informare si nu abordeaza circumstantele individuale. Nu inlocuieste sfatul sau ajutorul profesional si nu ar trebui sa se bazeze pe acesta pentru a lua decizii de niciun fel. Orice actiune pe care o intreprindeti cu privire la informatiile prezentate in acest articol este strict pe propria raspundere si risc!