Dragostea nu trebuie sarbatorita doar intr-o singura zi din an. Dragostea ar trebui sa fie cu noi pretutindeni, in fiecare moment. Fie ca iubim un suflet pereche, parintii, prietenii, fie ca iubim viata sau pur si simplu o bluza noua, dragostea trebuie sa ne inconjoare.

Luna februarie este poate cea mai „siropoasa” luna din an,  pe 14 fiind celebra „Zi a indragostitilor”, o sarbatoare importata de la mai putini vecinii nostri de peste ocean. Dar ce conteaza, atunci cand ai un motiv in plus sa rasfeti persoana iubita?

Targurile de cadouri incep sa se deschida imediat ce pasim in luna noua. Dar totusi, daca lumanarile parfumate, pernele in forma de inima sau ursuletii de plus nu va sunt complet pe plac, avem doua recomandari de spectacole, pentru luna februarie.

Trebuie cel putin sa fii auzit de faimoasa sarbatorire a dragostei (si totodata a Craciunului) „Love Actually”, un film britanic cu Colin Firth, Hugh Grant, Emma Thompson, Alan Rickman, Liam Neeson si multi multi altii. Un film in care te pierdeai, uitand de sine, un film care te facea sa traiesti tot caruselul de emotii prin care treceau personajele, pentru ca la final sa te lasi cuprins de o fericire calda.

Pe 19 februarie va avea loc in Romania premiera fimului „Valentine’s Day”, conceput dupa reteta celui de mai sus. Astfel, ii avem pe Julia Roberts, Ashton Kutcher, Jennifer Garner sau Patrick Dempsey care se intrec in declaratii de dragoste, certuri, impacari si cautari neincetate dupa persoana potrivita.

Fimul este in regia lui Garry Marshall, cel care a regizat si celebrul „Pretty Woman”, care a adus-o pe Julia Roberts in atentia tuturor. Daca sunteti indragostiti, sau daca vreti sa va indragostiti, atunci „Valentine’s Day” are formula perfecta chiar si pentru cei mai cinici. Si nu trebuie sa fiti fani ai sarbatorii pentru a va putea delecta cum trebuie cu aceasta pelicula.

In schimb, „Cu usile inchise”, de Jean Paul Sartre, spectacol care se va juca in sala 99 a Teatrului National Bucuresti pe data de 6 februarie propune o altfel de scapare din cotidian.  Sub titulatura „infernul sunt ceilalti?” putem urmari trei povesti de dragoste ale caror protagonisti se confrunta fiecare cu demonii proprii.

Spectacolul a avut loc p 2 decembrie 2007 si dureaza o ora si 15 minute, fara pauza. Pretul unui bilet este de 23 de lei.