Asociatia ECOTIC a decernat la Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, impreuna cu Ministerul Mediului si Padurilor, Garda Nationala de Mediu, Primaria Sectorului 3, trofeele proiectelor care au castigat in cadrul acestei campanii nationale.

Aflata la cea de-a doua editie, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat a reunit cele mai importante proiecte dedicate mediului si desfasurate in 2010 de organizatii, institutii si companii. Cele 65 de proiecte participante au fost inscrise in competitie in perioada octombrie- noiembrie 2010.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat este un program de amploare nationala, derulat anual de Asociatia ECOTIC, cu obiectivul de a acorda recunoastere publica tuturor celor care se implica activ si eficient in actiuni de salvare si de protejare a mediului.

Gala a devenit o traditie in calendarul evenimentelor importante din Romania. Anul trecut au fost inscrise 30 de proiecte, anul acesta fiind inscrise 65 – chiar si in conditiile economice actuale, ceea ce demonstreaza cresterea gradului de interes fata de protejarea mediului inconjurator si revalorificarea resurselor“, a declarat Valentin Negoita, presedintele ECOTIC.

Premiile decernate in decembrie la Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat:

Premiul I a fost obtinut de Casa de productie VerdeCrud Media, pentru proiectul “Revolutia Eco“, dedicat elevilor din scolile bucurestene, cu scopul principal de a schimba atitudinea fata de mediu si de a responsabiliza participantii in privinta protejarii mediului.

Premiul al II-leaAsociatia Centrul de Excelenta pentru Dezvoltare Durabila, pentru proiectul “Muzeul Deseurilor“, deschis in aceasta toamna în cel mai mare mall din Bucuresti.

Premiul al III-lea: Colegiul Agricol “Dimitrie Petrescu” din Caracal, pentru proiectul de promovare a protectiei mediului “Salvati natura!

Mentiunea ILiceul Teoretic “Grigore Moisil” din Bucuresti, pentru proiectul de ecologizare a Lacului Morii “Make it a better place

Mentiunea a II-aAtelierul de Carte si Muzeul Taranului Roman, pentru proiectul “Casuta din povesti – Fara mistrie. Numai apa si hartie” – ridicarea primei constructii cu structura proprie de rezistenta realizata din deseuri de hartie colectate si sortate la muzeu.

Premiul Publicului: Let’s Do It, Romania! pentru proiectul “Let’s Do It, Romania!”, care a presupus o ampla campanie de curatenie a intregii tari intr-o singura zi, pe 25 septembrie.

Marele Premiu de la Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat: Unitatea Militara 0296 din Bucuresti, care a colectat selectiv un volum de 3,7 tone de deseuri echipamente electrice si electronice.

Ca exemplu de implicare in protejarea si salvarea mediului, ECOTIC a construit in etapa de lansare a Galei, prima gradina verticala din Romania, numita simbolic “Arca Verde“, ridicata pe Bulevardul Unirii, in fata viitoarei Biblioteci Nationale.

Constructia Arca Verde are o greutate de 50 de tone, are lungimea de 20 de metri, latimea de 6 metri si inaltimea de 6,5 metri, cu o suprafata plantata desfasurata de aproximativ 200 de metri patrati.