Un angajat a impuscat mortal opt persoane intr-o statie de tren din California inainte de a-si intoarce arma in timp ce politia se inchidea. Impuscaturile au avut loc pe site-ul Autoritatii de Transport a Vaii Santa Clara (VTA) din San Jose.

,,Cand deputatii nostri au intrat pe usa, initial, el inca mai tragea”, le-a spus serifului Laurie Smith din judetul Santa Clara. Oficialii spun ca printre victime sunt angajati in tranzit.

Omul inarmat a deschis focul devreme in jurul orei locale 06:45 (14:45 GMT) miercuri in curtea feroviara usoara VTA. Potrivit unei statii locale CBS, atacul s-a desfasurat in timpul unei intalniri cu angajatii.

Oamenii legii au declarat pentru CBS News, partenerul BBC din SUA, ca omul inarmat era Samuel Cassidy, in varsta de 57 de ani.

Fosta sa sotie, Cecilia Nelms, a declarat agentiei de stiri Associated Press ca Cassidy ii va spune ca vrea sa-si omoare colegii, dar ea nu crezuse niciodata ca o va face.

Doug Suh, vecin cu Cassidy, a declarat pentru Mercury News ca pistolul era ,,singuratic” si ,,ciudat”.

Deputatul Russell Davis, purtator de cuvant al Departamentului Serifului din judetul Santa Clara, a declarat ca ,,deputatii nu au facut schimb de focuri” cu suspectul. “Preliminar, vom merge cu presupunerea ca a fost un foc auto-auto-provocat.”

Chiar inainte de impuscare, un incendiu a izbucnit intr-o locuinta a lui Cassidy, potrivit presei locale.

Autoritatile declara ca analizeaza daca suspectul ar fi putut sa-si fi incendiat casa inainte de a se imbolnavi.

Care sunt legile armelor americane?

Santa Clara VTA – Autoritatea de transport a vaii – opereaza trei linii de tren, alcatuind peste 65 de mile de cale ferata. De asemenea, opereaza aproximativ 70 de linii de autobuz in oras.

Santa Clara este cel mai mare judet din zona golfului din California si gazduieste Silicon Valley. Cuprinde mai multe orase din nordul Californiei, inclusiv Cupertino, San Jose si Mountain View.

Vorbind din apropierea locului crimei, guvernatorul Gavin Newsom a condamnat ciclul ,,clatiti si repetati” de impuscaturi in masa din SUA.

“Ce naiba este in neregula cu Statele Unite ale Americii?” spuse democratul. “Cand vom da jos bratele?”

Presedintele SUA, Joe Biden, a numit atacul drept “o tragedie oribila” si a ordonat arborarea steagurilor la jumatate de catarg, in timp ce el a cerut din nou Congresului sa ia masuri pentru controlul armelor.

,,Fiecare viata care este luata de un glont strapunge sufletul natiunii noastre”, a spus el. ,,Putem si trebuie sa facem mai mult”.