Dezastrul ȋn afaceri continua pentru omul de afaceri Dinu Patriciu. Dupa ce a investit doua milioane de euro ȋn restaurantul Heritage, Patriciu s-a vazut nevoit sa-și ȋnchida localul ce a activat ȋn Casa Tatarescu de pe strada Polona, conform B365.ro.

Restaurantul de lux era administrat de fiica omului de afaceri, Ana, care a ȋncercat sa creeze o atmosfera intima și retrasa pentru oamenii care și-ar fi putut permite preturile de 240, 390 sau 550 de lei pentru cele trei meniuri fixe (fara vin). Ȋn ciuda eforturilor și a repetatelor ȋncercari de relansare, localul se pare ca nu a fost apreciat de clientela vizata și a fost nevoit sa-și traga obloanele.

La ultima relansare ce a avut loc ȋn aprilie 2011, Ana Patriciu anunta ca targetul afacerii este de a atrage circa 40-50 de clienti pe zi. Optimismul se datora prezentei chef-ului Juan Amador (trei stele Michelin) și a dorintei Anei Patriciu care spera ca va atrage criticii de la Michelin pentru a obtine o stea ȋn domeniul gastronomiei. Anul trecut, aceasta declara pentru Forbes ca in relansare s-au investit 500.000 de euro. Cu alta ocazie, fiica miliardarului preciza ca se platesc lunar 8.000-9.000 de euro pe luna pentru chiria din vila de la Gradina Icoanei.

Ȋn anul 2008, renovarile au ȋnchis restaurantul pentru cateva luni, iar ȋn 2011 a avut loc o noua schimbare, ȋnsa noul decor nu a garantat succesul. Dinu Patriciu avea actiuni la Heritage ȋnca din anul 2007.

Casa ȋn care se afla restaurantul este detinuta de George Negropontes. Proprietarul avea o datorie de 2 milioane de euro catre casa de avocatura Iordanescu și Asociatii, astfel ca imobilul a fost scos la licitatie pentru suma de 1,2 milioane de euro. Dupa o contestatie depusa ulterior de Negropontes, executarea vilei a fost suspendata.

Dupa ce a acumulat o avere impresionanta din afaceri cu petrol, Dinu Patriciu nu s-a bucurat de același succes pentru bussines-urile din ultimii ani. Mic.ro și Mac.ro sunt foarte aproape de faliment dupa ce au intrat ȋn insolventa, iar studentilor și doctoranzilor care au obtinut burse de la miliardar le-au fost sistate fondurile exact ȋn mijlocul anilor de studiu.