Prima editie a Women on Web se desfasoara joi, 14 octombrie, la Hotel Radisson, iar in cadrul celor trei sesiuni vorbitori precum Cristina Bazavan, Bobby Voicu sau Dragos Bucurenci vor povesti despre influenta femeilor in cadrul online.

Fiecare dintre noi se pregateste sa fie actor, ne costumam sa placem publicului, mai ales femeile, scriem roluri si le interpretam in situatii limita”, este de parere Cristina Bazavan, editor in-chief Tabu, care incearca sa explice “Ce faci cand nu faci nimic”.

Exista doua posibilitati sa faci ceva cand nu faci nimic. Sa fii un om oglinda sau un om perete – sa fii stresat ca nu faci nimic, sa te baricadezi, sau sa fii o oglinda relaxata, luminoasa, care sa preia ce se intampla in jurul ei”.

Al doilea vorbitor al primei sesiuni este muzicianul Marius Nedelcu. “Ce vezi tu cand te uiti in oglinda?”, este promovarea lansata de componentul trupei Akcent. Ce se intampla dupa ce faci micile retusuri – iti vopsesti radacinile, te duci la sala? Schimbarea trebuie facuta pe termen lung, trebuie schimbat intregul stil de viata.

Bogdana Butnar, Director of New Stuff, Headvertising.”Femeile nu sunt soferite slabe; isi fac doar prea multe scenarii”. De asemenea, femeile nu pot lua o decizie definitiva.

Update: Oana Dobre, jurnalist, Jurnalul National. Internetul ar putea “fura” meseria jurnalistilor, mai ales pentru ca oricine este online poate distribui stiri si poatecontribui la o forma de social journalism. Oana Dobre recunoaste ca si-a facut blog pentru a schimba modul in care era perceputa, vorbind despre moda, prieteni, pantofi.

“Blogul este accesoriul unui om singur”, este de parere Oana Dobre.

Update: Alina Constantinescu, blogger, deschide cea de-a doua sesiune de conferinte, in care vor vorbi Bobby Voicu, Cristina Chipurici, Andrei Rosca si Corina Dragotescu.

Corina Dragostescu, jurnalist, Adevarul, povesteste despre ImpactNews, un site de stiri care a aparut in 2008 si descrie evolutia acestuia. “Pentru a porni un blog personal, trebuie sa ai foarte mult curaj”. Pe Internet nu trebuie sa ai acelasi tip de scriitura ca la o publicatie print, ci trebuie sa fie mai relaxat, mai lejer.

Update: Bobby Voicu, blogger si antreprenor, despre cum sa pornesti un proiect online. “Online-ul este usor. Oricine poate face ceva in online. Cand va porniti un proiect trebuie sa-l pregatiti exact ca pe oricare al proiect”. Cele mai multe proiecte sunt un blog pe WordPress cu doar doua posturi si mai apoi abandonat.

Cand incepi un proiect, cauta-ti parteneri care sa completeze ceea ce nu stii tu, indeamna Voicu. Nu exista lucruri care nu se pot face in online. Daca este greoi, necesita mult timp si bani, dar este realizabil. Un research foarte bun sta la baza oricaror proiecte de succes, la fel ca o si promovarea continua.

Update: Cristina Chipurici, Project Manager Monden.Info – Cum sa mentii succesul unui proiect online. Cel mai important lucru este subiectul – un domeniu care te pasioneaza, pe care il cunosti ca sa ai despre ce vorbesti si sa ai un unghi de abordare nou.

Dupa ce ai ales subiectul trebuie sa iti alegi un scop, un obiectiv. “Ce vrei sa realizezi cu acest proiect?” De asemenea, trebuie sa participi la cat mai multe evenimente offline relevante si sa discuti, sa interactionezi cu oameni din domeniu. Trebuie sa ai o documentare foarte bine pusa la punct, sa citesti informatii din industrie si sa citesti despre rivalii tai.

Echipa este si ea foarte importanta; oamenii trebuie sa fie pasionati, indiferent de experienta lor, la fel ca si parteneriatele semnate.

Update: La finalul acestei sesiuni de prezentari va vorbi Andrei Rosca, Founder, Pawnee, despre “Ce-i lipseste unei femei pentru a fi un bun antreprenor?” In online pornim de la niste premise pe care de cele mai multe ori ni le-au dat altii, cea mai mare greseala.

Cea de-a treia si ultima sectiune de comunicari este deschisa de catre Dragos Bucurenci, fondatorul MaiMultVerde, care povesteste despre importanta voluntariatului. “Mediul a devenit din Cenusareasa Printesa cauzelor de voluntariat.”

Update: Omenii au posibilitatea sa isi controleze viitorul, ne invata Dragos Bucurenci. Fiecare poate sa aleaga sa faca anumite lucruri in momente cheie ale vietii.

Update: Crina “Coco” Popescu a fost intampinata cu aplauze in picioare si emotiile lui Cristian Manafu. Crina are aproape 16 ani, face in paralel si scoala si antrenamente si prima data a urcat pe Varful Omu cand avea 6 ani si jumatate, impreuna cu parintii ei.

Crina si-a dat seama ca vrea sa fie alpinist cand a ajuns in Alpi. Este de parere ca nu numai antrenamentul zilnic este baza unui bun alpinist, ci si cel psihologic, pentru ca “daca nu crezi ca vei urca, nu vei urca”.

Daca expeditia este organizata foarte bine si cunosti locurile, nu sunt pericole. Neplacut este sa se schimbe vremea si sa ramai pe munte mai mult decat planificat“, sustine Crina, care marturiseste ca nu a avut niciun moment in care a spus ca nu mai vrea sa urce.

Crina mai are nevoie de 29.000 de euro pentru a plati asigurarile medicale, transportul pana in America de Sud si alte lucruri asemanatoare pentru expeditia din Antarctica. Conturile se gasesc pe site-ul www.celmaisus.ro.

Update: Oana Bratila, Communicator Let’s Do It Romania, proiect care a pornit din Estonia. Oana povesteste despre cum filmuletul despre evenimentul din Estonia a fost postat pe YouTube, pentru ca mai apoi sa fie vizionat de cei care au stat la baza editiei pe Romania.

Update:Alina Zara, initiatorul proiectului Chic De Zece. Un proiect pornit online care are un impact offline foarte mare care a lansat Agentia de implinit dorinte. Agentia are aproximativ 300 de oameni care incearca sa implineasca tot felul de dorinte, “de viata si de moarte.”