Zeci de mii de voluntari, o singura zi de curatenie nationala: 25 septembrie 2010. Voluntari din toata tara au iesit astazi sa curete Romania, in cadrul proiectului “Let’s Do It, Romania!“, anunta un comunicat remis StiriDeBine.

La ora 19.00, reprezentantii “Let’s Do It, Romania!” vor da publicitatii primele rezultate oficiale ale celui mai ambitios proiect de implicare sociala realizat vreodata in Romania: cati voluntari au iesit la curatenia nationala si care sunt judetele fruntase in ceea ce priveste responsabilitatea pe mediu.

UPDATE

150.000 de romani au iesit astazi sa curete Romania, potrivit reprezentantilor Let’s Do It, Romania! In total, peste 170.000 de saci cu gunoi au fost stransi in toata tara.

Peste 11.000 de clujeni au renuntat la o zi de odihna pentru a lua parte la cel mai mare proiect de ecologizare desfasurat la nivel national. Potrivit coordonatorilor proiectului “Let’s do it Romania”, pana ieri, la ora 14.00, locuitorii din judetul Cluj-Napoca conduceau in topul celor mai responsabili romani (rezultatele fiind doar partiale).

“In prezent avem o situatie la nivelul a 16 judete, din cele 40 care participa la proiect, si in acestea s-au inscris aproximativ 56.000 de voluntari”, a declarat Anamaria Hancu, coordonator comunicare in cadrul proiectului.  Voluntarii s-au prezentat de la ora 8.00 la punctele de inregistrare, iar actiunea de ecologizare s-a desfasurat fara incidente.

Cu exceptia a doua judete din nord-estul tarii, toate celelalte judete au confirmat participarea la proiectul “Let’s do it Romania”. Liana Buzea, coordonatorul proiectului, a spus ca au existat chiar cazuri in care autoritatile le-au luat-o inainte voluntarilor si au facut curatenie inainte de campanie. Astfel, in cateva localitati din Cluj, Suceava si Salaj, activistii responsabili cu cartarea zonelor nu au identificat gunoaie.