Sony a inregistrat anul trecut o crestere a vanzarilor de laptopuri VAIO in Romania cu peste 65% fata de anul precedent, atingand o cota de piata de 4,5%, in linie cu estimarile pentru 2011.

Rezultatele au avut la baza atat cresterea pe segmentul consumer, cat si pe zona business, in cazul a doua dintre modelele de varf ale gamei, lansate la inceputul anului, stocurile pentru intregul an epuizandu-se inca din ianuarie. Pentru acest an, conducerea companiei apreciaza ca VAIO va ajunge la o cota de piata de 5%, avansul vanzarilor urmand sa fie mai mare decat media pietei.

„Pe segmentul consumer produsele vedeta de anul trecut au fost seriile CA si EH, iar pentru utilizatorii business am lansat doua modele de top, Z si SE, pentru care am epuizat in prima luna stocurile prevazute pana la finalul anului”, a declarat Mircea Stoicescu, Trade Marketing Manager Sony Romania.

Sony va lansa pe piata locala alte doua modele de varf, VAIO Z si VAIO SE, concepute special pentru oamenii de afaceri care pun accent pe mobilitate si performanta.

“Pentru 2012, piata isi va pastra ritmul de crestere moderata si ne asteptam la o dezvoltare polarizata, odata catre mobilitate foarte buna corelata cu o performanta de top si catre segmentul de buget care se orienteaza catre un laptop pentru utilizarea zilnica. Pentru VAIO ne asteptam la o crestere peste nivelul pietei si o cota de piata de peste 5%”, a adaugat Mircea Stoicescu.

Noul VAIO Z23 va avea un ecran mat anti-reflexie VAIO Premium cu o rezolutie Full HD (1920×1080, 16:9), de 13,1 inch, o greutate sub 1,2 kg, carcasa din fibra de carbon, un procesor de ultima generatie Intel® Core™ i7 cu voltaj standard, tastatura iluminata si senzor de lumina si, in plus fata de versiunea precedenta, o unitate optica Blu-ray Disc integrata in modulul monolitic extern – Power Media Dock. In plus, autonomia de lucru in mod stamina va fi de pana la 7 ore, care poate fi prelungita pana la 14 ore cu bateria externa.

Noul model de notebook din seria VAIO SE, cu ecran Plus Full HD, este construit din magneziu si aluminiu si, cu o grosime de 25mm si o greutate de 1,96 kg, este cel mai usor notebook de 15,5 inci de pe piata.