Pe langa imbunatatirea conditiei fizice, datorita exercitiilor fizice stimulam activitatea intestinala si evitam constipatia. De asemenea, combatem retentia de lichide si pierdem in greutate.

Pasii de dezumflare a burticii sunt o serie de masuri foarte usor de adoptat care nu numai ca favorizeaza zona mentionata, dar ajuta si la imbunatatirea starii de sanatate a intregului organism. Acestea sunt obiceiuri bune de stil de viata care ar trebui adoptate si mentinute in timp, astfel incat sa ofere beneficii sanatatii noastre.

Acum, ceea ce ar trebui sa retineti este ca acesti pasi nu pot inlocui o consultatie cu un medic sau nutritionist. Prin urmare, aveti intotdeauna ca o completare a instructiunilor lor. Esti gata sa-ti iei ramas bun de la acea umflatura enervanta care te face sa arati voluminos si te face sa te simti greoi? Du-te!

Umflarea burticii poate avea multe cauze. Totusi, de obicei este rezultatul unei acumulari de gaze, al faptului de a fi mancat in exces sau de a fi consumat alimente care provoaca inflamatii, sau chiar sindromul premenstrual.

In aceste cazuri este posibil sa se aplice urmatorii pasi pentru a dezumfla burta in mod natural.

1. Reduceti consumul de sare

Sodiul este o componenta daunatoare pentru sanatatea arteriala. Creste valorile presiunii.

Consumul excesiv de sare este una dintre principalele cauze ale retentiei de lichide, care pe langa faptul ca ne face sa ne simtim mai grei, tinde si sa inflameze burtica in mare masura. Fie ca condiment, prezent in alimentele procesate, in pansamente sau in orice tip de mancare, sarea in exces este inamicul sanatatii si al organismului.

Retineti ca s-a dovedit ca o crestere a aportului acestui ingredient poate dauna sanatatii celor care sufera de probleme cardiovasculare, din cauza cresterii tensiunii.

2. Bea mai multa apa

Unul dintre primii pasi pentru a dezumfla burta este controlul litrilor de apa pe care ii bem zilnic. Daca nu trecem de la unul sau doua pahare de apa pe zi, atunci trebuie sa remediam acest lucru.

O cantitate considerabila de apa pe zi este ideala pentru a ne mentine bine hidratati si, de asemenea, ne ajuta sa prevenim si sa combatem retentia de lichide. Expertii recomanda sa bei suficienta apa pe zi, deoarece acest lucru va ajuta, de asemenea, la prevenirea constipatiei, care este o alta cauza a burticii umflate.

Pe de alta parte, consumul de apa inainte de masa este o strategie eficienta pentru a genera satietate, potrivit unui studiu publicat in Clinical Nutrition Research. Acest lucru reduce riscul de a gusta gustari nesanatoase intre mese, ceea ce ar putea duce la balonare.

3. Mananca incet

Este foarte important sa-ti iei timp sa mananci incet si sa mesteci bine mancarea. Acest obicei bun contribuie la o digestie buna si datorita acestui lucru ne previne inflamarea abdomenului. In plus, cei care mesteca bine mancarea au o mai mare senzatie de satietate, care ne impiedica sa mancam tot timpul.

4. Evita bauturile gazoase

Bauturile carbogazoase sau carbogazoase favorizeaza prezenta gazelor in interiorul corpului, provocand umflarea abdomenului si probleme precum gaze si flatulenta. Retineti ca multe dintre ele contin zahar, care s-a dovedit a fi daunator sanatatii.

Daca vrei sa-ti dezumfle burta, renunta la aceste bauturi, cel putin in fiecare zi. Mai bine opteaza pentru infuzii si sucuri naturale, facute acasa cu ingrediente proaspete.

5. Mananca mai multe fructe si legume

Fructele si legumele sunt cele mai sanatoase alimente pe care le putem include in dieta, deoarece sunt incarcate cu vitamine, minerale si antioxidanti. Acesti nutrienti sunt esentiali pentru buna functionare a organismului.

In plus, acest tip de alimente imbunatateste digestia, previne retentia de lichide, ajuta la arderea grasimilor si combate umflarea suparatoare a abdomenului. Printre cele recomandate se numara morcovii, portocalele, pepenele galben si piersicile.

6. Reduceti consumul de alimente producatoare de gaze

Unele alimente, in ciuda faptului ca sunt foarte hranitoare, pot provoca probleme suparatoare, cum ar fi gazele si flatulenta.  Aceste alimente includ fasole inabusita, mazare, linte, conopida, broccoli, varza de Bruxelles, varza, ceapa si ardei gras.

In acest caz, nu este recomandat sa evitati consumul lor pentru ca sunt foarte bune pentru sanatatea dumneavoastra, dar puteti reduce aportul pentru a va dezumfla burta. De exemplu, atunci cand ai o ocazie importanta in care nu vrei sa-ti arati abdomenul umflat, poti evita sa consumi aceste alimente cu zilele inainte.

7. Evita alimentele prajite

Alimentele prajite se digera incet si ne fac sa simtim acea umflatura suparatoare in zona abdominala. Continutul ridicat de grasimi si sodiu ne face sa ne ingrasam usor si, de asemenea, provoaca retentie de lichide.

8. Mananca in portii mici

Pentru a preveni si combate balonarea, se recomanda sa mananci in portii mici impartite in mai multe mese pe zi, deoarece portiile mici sunt mai usor de digerat si nu umfla abdomenul.

9. Consuma fibre moderat

Fibrele sunt unul dintre cele mai recomandate alimente pentru a promova o buna digestie si pentru a evita probleme precum constipatia. Expertii recomanda consumul de alimente bogate in fibre pentru a evita umflarea abdominala, a pierde in greutate si a se simti plin. Cu toate acestea, nu ar trebui sa depasim consumul de fibre deoarece poate provoca distensie abdominala.

10. Faceti activitate fizica

Miscarea este cea mai buna modalitate de a lucra abdomenul si, in general, de a imbunatati sanatatea intregului corp. Facand activitate fizica imbunatateste functia digestiva, reduce constipatia, combate retentia de lichide, ne ajuta sa slabim si, in general, ne ofera o stare de bine care imbunatateste calitatea vietii.

Pentru a obtine un abdomen mai plat, putem practica exercitii axate pe zona abdominala.

11. Bauturi naturale pentru a dezumfla burta

De asemenea, unele sucuri naturale ne ajuta sa reducem rapid inflamatia pentru a obtine o silueta mai plata, mai ferma si mai estetica. Asa ca nu ezitati sa includeti aceste sucuri printre pasii de dezumflare a burticii.

  • Smoothie verde cu avocado si banane.
    • Acest smoothie verde delicios ne ajuta sa imbunatatim functia digestiva, favorizand eliminarea deseurilor din organism si ajutandu-ne sa obtinem un stomac mai plat.
    • Pentru a-l face ai nevoie doar de o mana de spanac, un avocado, o banana coapta si o jumatate de pahar de suc natural de mere.
  • Smoothie cu papaya, seminte de in si fulgi de ovaz.
    • Acest suc delicios combina proprietatile papayei, cu seminte de in si fulgi de ovaz. Proprietatile sale ajuta la imbunatatirea functiilor digestive si la prevenirea inflamatiei suparatoare ale abdomenului.
    • Pentru a-l face veti avea nevoie doar de papaya tocata, seminte de in, apa si fulgi de ovaz crud.

12. Pregatiti infuzii de menta

Ceaiurile de menta sunt utile pentru reducerea umflaturilor abdominale, deoarece favorizeaza mobilizarea gazelor acumulate si reduc inflamatia intestinala. Studiile afirma ca menta are proprietati excelente antioxidante, antimicrobiene si antiinflamatorii datorita compusilor sai fenolici.

De fapt, este o alternativa eficienta in tratamentul pe termen scurt al sindromului de colon iritabil. Pentru a face acest lucru, adaugati doar cateva frunze de menta in apa clocotita si lasati-o sa se infuzeze cateva minute. Apoi, lasa-l sa se raceasca si consuma calm in confortul casei tale.

13. Managementul adecvat al stresului

Stilul de viata rapid si frenetic este un puternic balsam al afectiunilor gastro-intestinale. Anxietatea si stresul actioneaza ca declansatori ai proceselor inflamatorii la nivel intestinal care duc la umflarea burticii. In acest sens, este indicat sa consultati un specialist in psihologie, precum si sa practicati yoga sau alte activitati de agrement.

Imbunatatiti dieta pentru a dezumfla burta

Speram ca aceste sfaturi va vor ajuta sa va dezumflati burta si sa va simtiti mai bine. Amintiti-va ca, daca disconfortul nu dispare si se agraveaza in timp si este insotit de alte disconforturi, cel mai bine este sa va programati la medic pentru un control.