Magneziul este un mineral esential care este implicat in multe functii ale corpului. Prin urmare, este foarte important sa se garanteze absorbtia zilnica a acestuia pentru a avea o calitate buna a vietii.
Magneziul este unul dintre cele mai importante minerale pentru organism. Absorbtia sa corecta este cruciala pentru o buna sanatate cardiovasculara, nervoasa si musculara. De fapt, se estimeaza ca este implicat in pana la 300 de reactii biochimice. De ce ar trebui sa luati magneziu?
Exista multe motive importante pentru a asigura o aprovizionare optima cu acest mineral. Deoarece multi inca nu sunt constienti de beneficiile sale, de data aceasta vrem sa trecem in revista 15 motive pentru a-l incorpora in dieta ta in fiecare zi. Nu rata!
Principalele motive pentru a lua magneziu
Nevoia de a lua magneziu depaseste functiile pe care le indeplineste in organism. Desi multi il trec cu vederea, este unul dintre nutrientii a carui absorbtie adecvata tinde sa fie dificila. Desi se gaseste in multe alimente, asimilarea lui este limitata.
De fapt, multi au ales sa-l obtina prin suplimente si produse comerciale, deoarece este cheie in tratarea diferitelor afectiuni. Inca nu va asigurati contributia zilnica? Sa vedem de ce este esential sa-ti cresti aportul.
1. Combate durerea
Unul dintre motivele principale pentru a lua magneziu in fiecare zi este gestionarea durerii comune asociate cu inflamatia. Acest mineral favorizeaza relaxarea musculara si reduce tensiunea din cap, spate si articulatii.
2. Intareste oasele
Magneziul este un mineral cheie pentru absorbtia corecta a altor nutrienti precum calciul, vitamina D, cuprul si zincul. Datorita acestui fapt, aportul sau adecvat intareste oasele si reduce riscul de boli cronice precum osteoporoza.
3. Previne astmul
Suplimentele din acest mineral sunt recomandate pentru a preveni crizele de astm la pacientii cu antecedente de boala. Desi nu o vindeca complet, ajuta la relaxarea muschilor bronsici pentru a imbunatati capacitatea de respiratie.
4. Ai grija de sanatatea inimii
Luarea de magneziu prin alimente si suplimente sustine sanatatea cardiovasculara. Acest mineral protejeaza muschiul inimii si scade tendinta de a suferi aritmii sau atacuri. In acelasi mod, combate stresul, factor care poate declansa multe boli.
5. Combate constipatia
Pacientii cu constipatie cronica ar trebui sa isi mareasca aportul de magneziu. Datorita capacitatii sale de a relaxa muschii intestinali, este un mare aliat pentru a stimula miscarile intestinale dificile.
6. Amelioreaza migrenele
Atacurile de migrena pot fi rezultatul deficientei de magneziu. Prin urmare, daca boala devine recurenta, este esential sa o obtineti zilnic cu alimente proaspete si suplimente.
7. Imbunatatiti circulatia sangelui
Multe probleme circulatorii se amelioreaza cu un aport adecvat de magneziu. Asimilarea corecta a acestuia in organism protejeaza arterele si faciliteaza fluxul sanguin prin ele. De asemenea, este util in lupta impotriva varicelor si venelor paianjen.
8. Beneficiaza de calitatea somnului
Magneziul ajuta la combaterea principalelor tulburari de somn.
9. Ajuta la controlul diabetului
Desi exista multe procese care sunt legate de dezvoltarea diabetului, atingerea unui nivel adecvat de magneziu poate sprijini tratamentul acestuia. Acest lucru se datoreaza capacitatii sale de a optimiza utilizarea insulinei, o substanta care regleaza glicemia.
10. Reduce vertijul
Multi pacienti reusesc sa reduca ametelile luand magneziu in fiecare zi. Absorbtia corecta a acestui mineral amelioreaza hipertensiunea arteriala, un factor care este legat de aceasta problema.
11. Anxietatea are un rol
Fiind un regulator al sistemului nervos, magneziul ar putea fi recomandat persoanelor care cad constant in atacuri de anxietate.
12. Bun pentru sarcina
Fara indoiala, femeile insarcinate ar trebui sa ia magneziu ca unul dintre suplimentele nutritive din dieta. Mentinerea unor niveluri stabile ale acestui mineral ajuta la o buna dezvoltare a sarcinii, minimizand riscul de preeclampsie in caz de hipertensiune arteriala.
13. Ajuta la activarea enzimelor
Pentru ca organismul sa creeze optim energie celulara, este esentiala promovarea activarii enzimelor printr-un consum adecvat de minerale, in special de magneziu.
14. Imbunatateste productia de colagen
Multi nutrienti afecteaza productia corecta de colagen. Asta nu inseamna ca magneziul nu mai este important. Consumul zilnic optimizeaza producerea acestei proteine si, prin urmare, aduce beneficii sanatatii oaselor, articulatiilor si pielii.
15. Intareste sistemul imunitar
Un deficit al acestui mineral poate afecta slabirea functiilor imunitare ale organismului. De aceea, in cazul unor infectii recurente, alergii sau boli autoimune, este esential sa iti cresti aportul zilnic.
Inca nu stii cum sa obtii mai mult magneziu? Simtiti-va liber sa cumparati suplimente din magazinele naturiste si farmacii. De asemenea, il puteti absorbi in mod natural prin alimente precum nuci, legume verzi, seminte si peste.