Atunci cand simti ca ai scrisul in gene si ca cel mai mult pe lumea asta iti place sa scrii, ai putea sa te gandesti sa incepi un blog personal. Internetul iti pune la dispozitie o multime de instrumente astfel incat este foarte usor sa scrii cam despre orice subiect iti trece prin minte. In plus, ai ocazia sa castigi bani frumosi din blog daca dai dovada de perseverenta si dedicatie.

Totusi, inainte de toate, ai nevoie de un blog bine pus la punct. Ti-am pregatit cateva sfaturi care iti pot fi de folos in crearea unui blog de succes.

1. Promovare de tip PPC sau Pay Per Click

Cea mai simpla si mai utilizata metoda de a castiga bani de pe urma unui blog este inspirata din principiul clasic al redlamelor regasite in ziare. Practic, in momentul in care blogul tau are parte de un trafic de vizitatori destul de ridicat, advertiserii, de regula companii sau persoane publice, sunt dispusi sa te remunereze pentru a putea profita putin de pe urma audientei tale.

In cazul in care te intrebi cum ajung acele companii la tine, raspunsul e destul de simplu. Google o face pentru tine, printr-o platforma numita AdSense. Aceasta actioneaza ca un intermediar intre tine, bloggerul si ceilalti advertiseri, contra unui comision, evident, retinut din costul reclamei cu pricina.

2. Afiliere

Un alt mod prin care poti sa faci bani din blogging este afilierea. Functioneaza similar cu PPC in ideea in care trebuie sa detii un trafic decent pe blog. Daca ai optat pentru un pachet de gazduire basic si ai nevoie de un upgrade, poti sa contactezi un furnizor de astfel de servicii, cum ar fi https://www.thc.ro/ care sa iti explice despre beneficiile unui pachet de hosting premium.

Asadar, prin afiliere se intelege faptul ca tu vei recomanda anumite produse si servicii celor care iti urmaresc postarile. Insa trebuie sa ai grija deoarece afilierea este rentabila atunci cand produsele pe care alegi sa le promovezi au o oarecare legatura cu specificul blogului tau. Partea pozitiva e ca exista extrem de multe platforme pentru afiliere care aduc venite substantiale bloggerilor.

3. Promovare CPM sau Cost Per Impression

Chiar daca nu mai este atat de profitabila ca in trecut, promovarea CPM este de fapt promovarea prin reclame platite in functie de numarul de persoane care le vizualizeaza. Problema e ca ele iau forma unor pop-uri care pot fi enervante pentru vizitatorii blogului.

4. Promovarea in text

Un alt tip de promovare este promovarea in text care se bazeaza pe anumite link-uri catre servicii sau produse ale unor companii pe care le integrezi, intr-un mod ingenios, in corpul articolelor de pe site-ul tau.

In momentul in care cititorii tai dau click pe linkul cu pricina si se decid sa finalizeze o comanda, tu vei primi un mic comision din tranzactie, ca rasplata pentru ca ai contribuit la vanzarea lor.

Promovarea in text este un mod extrem de eficient de a castiga bani din scris fara sa fii nevoit sa iti agasezi cicitorii cu tot felul de bannere sau pop-uri care mai de care mai enervante. Totodata, este o modalitate excelenta si pentru advertiseri care au ocazia sa iti promovezi produsele sau serviciile targetat, prin folosirea unor cuvinte cheie.

5. Review-uri sponsorizate

Review-urile sponsorizate sunt foarte cautate de companii din cauza faptului ca pot utiliza influenta si nototrietatea ta pentru a-si promova serviciile. In principiu, tu vei publica diverse articole pe blog, in care vei detalia beneficiile unui produs sau serviciu, contra cost, desigur. Aceste reviewuri sunt eficiente atunci cand deja ai un public mare si fidel pe care te poti baza.