Este normal sa te simti neputincios atunci cand prietenul tau trece printr-o despartire dura, dar unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci este sa-ti dai seama ca nu poti pur si simplu sa schimbi sau sa remediezi situatia.  In schimb, incearca sa-ti inveseli prietenul dupa o despartire ascultand cu rabdare ceea ce are de spus, oferindu-i distrageri si descurajandu-l sa faca alegeri regretabile, cum ar fi bautul excesiv sau relatii sexuale doar ca sa uite de fosta.

Daca prietenul tau trece printr-o despartire si nu stii cum sa-l ajuti, citeste aici

1. Asculta-l

Imediat dupa o despartire – indiferent daca relatia a fost de sase luni sau sase ani – prietenul tau se va simti confuz si trist. Va dori probabil sa inceapa sa vorbeasca despre aceasta confuzie aproape imediat, iar ascultarea ta este unul dintre primii si cei mai semnificativi pasi pe care ii poti face pentru a-ti arata grija. Indiferent de motivul pe care il da cineva pentru despartire, ramanem mereu cu intrebari – ,,Ce as fi putut face altfel?” sau ,,Inca mai pot remedia asta?” Este perfect logic ca oamenii sa fie confuzi cu privire la respingere, mai ales cand nu s-au asteptat la asta.

2. Fii rabdator cu el

Este intotdeauna mai usor sa-ti sprijini un prieten in vremurile bune, asa ca este normal ca momentele grele, cum ar fi despartirile, sa fie tensionate si greu de facut fata. Aminteste-ti in mod constant ca este de datoria ta ca prieten sa fii empatic si implicat chiar daca inseamna sa asculti in mod repetat aceleasi intrebari sau povesti pe masura ce prietenul tau proceseaza durerea. Trebuie sa fii rabdator pe tot parcursul situatiei. Daca te ajuta, aminteste-ti de un moment similar in care prietenul tau te-a ajutat fie printr-o despartire, fie poate prin pierderea unui loc de munca. Gandeste obiectiv la cat de rabdator a fost prietenul tau cu tine in momentele tale mai dificile.

3. Ajuta-l sa se simta inteles

Evident, prietenul tau nu vrea sa se simta ca si cum ar vorbi cu un perete, asa ca asigura-te ca te implici in povestile si intrebarile spuse pentru a ajuta prietenul sa se simta inteles. Totusi, in timpul raspunsurilor, incearca sa eviti cliseele goale si banalitatile despre despartiri. Ultimul lucru pe care doreste sa-l auda prietenul tau este ca exista alti pesti in mare. In general, ar trebui sa spui lucruri care il asigura pe prietenul tau si sa stie faptul ca sentimentele sale sunt adevarate.

4. Opreste-l cand vrea sa-si sune fosta iubita

Este destul de obisnuit ca cineva care tocmai a fost respins sa nege despartire. Prietenul tau poate fi tentat in primele etape de despartire sa recurga la moduri pe care stii ca nu-l vor ajuta. Desi ar trebui sa descurajezi intentiile lui, atunci cand prietenul te intreaba despre deciziile lui, nu-ti permite sa te implici prea mult in rezultat. In loc sa-l lasi sa sune la fosta iubita ceea ce-l va rani si mai mult, arata-i matrimonialefemei.net, site-ul unde va putea gasi fericirea cu o alta fata.  Daca ii vei arata pagina cu matrimoniale, il vei salva de la tot acel timp de vindecare lunga. Poate pe acest site nu-si va gasi dintr-odata iubita, pentru ca va fi prea intristat, insa isi poate gasi o prietena cu care v-a dori sa comunice. O fata frumoasa si prietenoasa de pe acest site va fi tot leacul de care va avea nevoie, desigur pe langa ajutorul tau. Daca refuza, descriei ce va gasi pe site, femeile frumoase care il vor face mai putin trist, si cat de avantajos e site-ul de matrimonialefemei.net

5. Distrage-l de la tristete

Efectele emotionale ale unei despartiri reprezinta un proces de durere. Nu numai ca este natural ca oamenii sa se intristeze, dar este necesar ca persoana respective sa doreasca sa mearga mai departe intr-un mod sanatos. S-ar putea sa fii tentat sa incepi imediat sa-l scoti din casa pentru al distrage de la durere si tristete, dar trebuie sa-i permiti prietenului tau sa se intristeze in loc sa-l faci sa ignore in mod constant despartirea. Datorita acestui fapt, utilizeaza distractiile cu usurinta si rational

6. Ajuta-l sa-si gaseasca propria cale

Toata lumea proceseaza durerea intr-o maniera complet diferita si intr-o perioada de timp complet unica. Nu te concentra asupra duratei, ar trebui sa dureze cat de mult vrea prietenul tau. Accepta ca prietenul tau va trebui sa-si gaseasca propriul drum si in timpul sau. Este posibil ca acest proces sa continue testarea rabdarii tale, dar pur si simplu nu poti forta situatia.