La doar doua saptamani dupa inaugurarea mall-ului din Cotroceni, AFI Palace a anuntat ca va demara constructia unui nou mall in Bucuresti, informeaza Adevarul.

Pentru noul centru comercial, ce va fi situat in zona Bucurestii Noi din Capitala, AFI Palace intentioneaza sa investeasca 50 de milioane de euro. Compania a cumparat deja un teren de 20 de milioane de euro in zona in care intentioneaza sa ridice noul mall si va apela la credite bancare pentru constructia efectiva a centrului.

Reuven Havar, CEO AFI Palace Romania a declarat ca se afla deja in negocieri cu mai multe institutii bancare, dintre care doua romanesti, pentru acordarea imprumutului si se declara optimist in ceea ce priveste acordarea acestuia in viitorul apropiat. Noul centru comercial va urma sa fie situat pe o parte din terenul ocupat de fosta fabrica Laromet, iar reprezentantii AFI Palace se asteapta ca acesta sa fie finalizat inainte de Craciunul din 2011.

AFI Palace mai intentioneaza si constructia unor cladiri de birouri langa actualul AFI Palace Cotroceni. Pentru acest proiect, compania estimeaza ca va investi aproximativ 50 de milioane de euro. Mall-ul din Cotroceni, primul proiect AFI Palace din Capitala, s-a bucurat de un real succes dupa inaugurare, inregistrand aproximativ 100.000 de vizitatori pe zi in weekend si 70.000 in timpul saptamanii.