Consiliul Roman de Cricket va construi, in perioada martie 2010 – martie 2012, un complex sportiv multifunctional de cricket la Moara Vlasiei din judetul Ilfov. Valoarea totala a investitiei este estimata la cinci milioane de euro.

Prezentarea proiectului de constructie a complexului sportiv de cricket a avut loc la hotel Crowne Plaza. Printre invitatii la acest eveniment s-au numarat presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala si ambasadorul Indiei la Bucuresti, Debashish Chakravarti.

Sorin Preda, membru fondator al Consiliului Roman de Cricket, a afirmat ca suprafata estimata a constructiei va fi de 30000 de metri patrati, complexul sportiv cuprinzand Stadionul National de CricketAcademia de Cricket, un restaurant si o piscina. Preda a mai afirmat ca cei cinci milioane de euro necesari lucrarilor vor fi obtinuti din fonduri proprii si sponsorizari.

Directorul executiv al Consiliului Roman de Cricket, Rangam Mitra, considera ca obiectivul acestei organizatii in urmatorii patru ani este afilierea ca membru la Comitetul International de Cricket, chiar daca pana in prezent exista un singur club de cricket in Romania, Transilvania Cricket Club. Mitra estimeaza ca pana in vara lui 2012 in Romania vor exista minim 10 cluburi de cricket.

Charlie Crocker, unul dintre membrii fondatori ai Consiliului, a declarat despre cricket:

Este un sport care poate fi jucat de oricine. Eu am inceput sa joc acum patru ani si nu as fi crezut ca o sa ajung sa il practic in tarile din estul Europei. Cricketul se joaca peste tot in lume, pe gheata in Antarctica, pe gazon, in curte sau in spatele blocurilor