Dacă ați fost în spațiul de comerț electronic pentru o vreme, cel mai probabil sunteți familiarizat cu termenul „marketing afiliat”. Dar mulți oameni nu sunt foarte siguri ce este de fapt sau cum funcționează procesul. În termenii cei mai simpli, marketingul afiliat este un model de marketing bazat pe performanță, care recompensează partenerii afiliați pentru acțiunea dorită. Aceste acțiuni pot include vizite pe site, completarea unui formular de clienți potențiali și / sau vânzări convertite. Această formă de marketing poate fi o modalitate incredibil de benefică și cu risc scăzut de a vă promova produsele. 

Pentru a vă ajuta să înțelegeți avantajele reale ale marketingului afiliat, am creat o listă cu cele mai importante avantaje ale marketingului afiliat:

Afiliații vă pot spori reputația

Prin parteneriat cu bloggeri de încredere și site-uri web de încredere, puteți promova reputația mărcii dvs. și a produselor sale. Citeste mai multe pe easyaff – retea de afiliere. Acești parteneri vă vor promova produsele și, în opinia noastră, vor consolida și mai mult încrederea consumatorilor în produsul sau serviciul dvs. În timp ce se află în faza de cercetare a unei achiziții, este mai probabil ca acesti consumatori să aibă încredere în opinia unei terțe părți asupra conținutului produs direct de pe site-ul care vinde acest produs. De asemenea, consumatorii au un anumit nivel de încredere în site-urile pe care le frecventează pentru recomandări de produse.

Este rentabil

Din multe dintre motivele enumerate mai sus, marketingul afiliat poate fi extrem de rentabil. Dacă plătiți comisioane numai atunci când are loc conversia dorită, nu aruncați bani publicitari pe destinații de plasare care nu au valoare dovedită. În plus, recrutarea afiliaților pe piețe noi este o modalitate ușoară de a se ramifica pe acea piață fără costul general al creării unei campanii de marketing întregi, atenuând necesitatea de a scufunda banii pe o piață nedovedită pentru testare.

Afiliații vă pot creste rapid traficul (și vânzările)

Împreună cu celelalte eforturi de marketing, recrutarea afiliaților în programul dvs. vă va permite să cresteti traficul mai rapid. Cu cât mai multe site-uri se conectează la paginile dvs., cu atât veți avea mai multe oportunități de a converti acei utilizatori în clienți plătiți. De asemenea, deși link-urile afiliate nu vor avea un impact direct asupra clasamentului motorului dvs. de căutare, acesta va avea un efect pozitiv în ceea ce privește numărul de persoane care caută produsele dvs. și navighează la paginile dvs. În plus față de un nivel mai ridicat de trafic de recomandare, aproape întotdeauna vă puteți aștepta la o creștere a traficului direct și organic.

Vă ajută să vă lărgiți publicul

Afiliații pot fi găsiți în fiecare piață și categorie de produse care există astăzi. Indiferent dacă doriți să intrați în industria de vânzare cu amănuntul sau pentru ceva mai de nișă, cum ar fi jucăriile vintage fabricate manual, vor exista întotdeauna site-uri web relevante cu care să vă aliniați. Vestea minunată este că mulți dintre acești afiliați vor avea deja o bază de vizitatori stabilită. Aceste parteneriate oferă posibilitatea de a vă extinde pe piețe noi pe care altfel nu le-ați fi explorat sau de a vă satura piețele țintă existente, oferind brandului dvs. o prezență online mult mai puternică. Gândiți-vă la acești parteneri ca la o extensie a echipei dvs. actuale de marketing sau vânzări.