O buna parte dintre turistii care ajung in Bilbao au ca unul dintre obiective sa viziteze Guggenheim, una dintre principalele simboluri turistice ale orasului. Este un muzeu de arta contemporana care a fost inaugurat in 1997 de regele Juan Carlos I. Designul a cazut in mainile arhitectului canadian Frank O. Gehry. Importanta sa il face un loc extrem de atractiv. Vrei sa stii care este cel mai bun moment pentru a-l vizita?

Importanta Muzeului Guggenheim din Bilbao

Muzeul face parte din Fundatia Solomon R. Guggenheim, alaturi de altele precum cel din New York, care este locul unde se afla sediul fundatiei. In interior se afla lucrari care provin atat de la sediu, cat si piese imprumutate de muzeele internationale.

Expozitiile se schimba frecvent, iar lucrarile sunt din secolul XX. Sunt in principal picturi si sculpturi. Dintre colectia sa se remarca lucrari ale unor autori precum Txomin Badiola, Jorge Oteiza, Francesco Clemente, Richard Serra sau Yoko Ono, desi sunt multe altele.

Orele de functionare si tarifele muzeului

Muzeul este deschis in fiecare saptamana de marti pana duminica, cu exceptia anumitor luni din luna. Nu face nici sarbatori precum Craciunul, Anul Nou etc. Programul de vizitare este de la 10:00 la 20:00.

Taxa de muzeu este de 13 euro pentru adulti; iar pensionarii si tinerii, 7,50 euro. In cazul copiilor, intrarea va fi libera. Pentru grupuri mai mici de 20 de persoane pretul va fi de 12 euro. Desi, ca intotdeauna, totul va depinde de expozitii. Exista unele care vor face pretul de intrare mai scump.

Aspecte importante atunci cand vizitati Guggenheim

Daca esti hotarat sa te bucuri de operele lui de arta, trebuie sa tii cont de o serie de elemente. Desi de la bun inceput te avertizam ca totul va depinde de preferintele tale. Iata o lista de lucruri de luat in considerare inainte de a vizita Guggenheim:

1. Vremea in Bilbao

Vremea in Bilbao, si in Tara Bascilor in general, este intotdeauna destul de regulata in ceea ce priveste temperaturile. Adica sunt de obicei usoare pe tot parcursul anului. Ceea ce trebuie sa luam in considerare sunt precipitatiile, deoarece sansele ca acesta sa ploua sunt mari.

Desigur, pe timpul verii sansele de ploaie scad (desi totul tine de noroc). In plus, este atunci cand temperaturile sunt mai blande. Daca esti interesat de arhitectura, vara te poti bucura de toata frumusetea exteriorului muzeului fara probleme de vreme.

2. Afluxul turistic

In ultimii ani, sectorul turismului din Bilbao a fost foarte exploatat, partial datorita popularitatii castigate atat de muzeu, cat si de oras. De fapt, din 2016 vizitele au crescut.

In plus, perioada de cel mai mare aflux este vara, deoarece este preferata frigului si vantului iernii. Prin urmare,  este posibil ca vara sa gasiti muzeul plin de oameni. Si, daca ca turist preferati sa vizitati locuri in liniste, poate ca nu este momentul cel mai potrivit.

Concluzie: care este cel mai bun moment pentru a vizita Guggenheim?

Totul va depinde de preferintele tale. Daca va place sa calatoriti in orase cu atmosfera si vreme buna, vizitarea Guggenheim vara este o optiune buna. Astfel, in plus, te vei putea bucura de tot ce iti ofera orasul, care este mult.

Cu toate acestea, daca sunteti un iubitor de arta si preferati ceva mai linistit, ar trebui sa il rezervati pentru alte perioade ale anului. Poate nu iarna, ci toamna. Acesta este momentul in care vizitele turistice scad si, prin urmare, este mai putin probabil sa gasiti muzeul supraaglomerat de oameni.

Desi, desigur, poate fi si interesant sa decizi sa calatoresti la muzeu chiar atunci cand expozitiile sunt in curs de reinnoire. Astfel te vei putea bucura de premierele si noutatile muzeului, intrucat unele inaugurari au mici sarbatori interesante.

Pe scurt, este vorba de a decide daca preferi sa calatoresti cu vreme buna sau nu si daca preferi sa cunosti mai multe sau mai putine persoane. In plus, trebuie sa tii cont de faptul ca  muzeul primeste aproximativ un milion de vizitatori in fiecare an, asa ca este greu sa gasesti expozitii goale. Lucrarile sunt extraordinare si cladirea demna de apreciere.