Vrei sa studiezi in afara tarii ? StiriDeBine.ro te invita la un concurs care iti testeaza puterea de convingere si iti poate aduce un curs TOEFL oferit de Road Language Centre.

Ce este de fapt TOEFL si la ce ne foloseste? Testul TOEFL este unul dintre cele mai populare examene internationale, fiind cerut in general in procesul de admitere la universitatile din intreaga lume. Acesta se sustine in format IBT (internet-based), pe computer, de cateva ori pe luna in centrele autorizate. Rezultatul primit la acest examen poate fi folosit timp de 2 ani atat pentru admiterea la universitati de renume din afara tarii cat si in Romania, la examenul de bacalaureat; dupa trecerea perioadei de valabilitate de 2 ani, examenul va trebui sustinut din nou.

Recent, o serie intreaga de examene internationale de limba engleza au devenit de interes major in contextul recunoasterii lor la Bacalaureat, certificatul respectiv fiind echivalat cu proba de competenta lingvistica la limba straina. Una dintre consecinte este aceea ca elevii nu vor mai trebui sa dea probele de limbă straina la Bacalaureat daca au sustinut si promovat deja un examen international. Probele respective vor fi echivalate printr-un certificat de competenta lingvistica la limba straina.

Asa ca, in cazul in care un elev este fericitul posesor al unui certificat cu recunoastere internaţionala tip TOEFL, Cambridge, IELTS,  si intruneşte criteriile de punctaj cerute de Ministerul Educatiei, se poate considera ca a sustinut deja proba de limba engleza de la examenul de bacalaureat.

Noi te invitam la un concurs care se va desfasura in perioada 07-30 septembrie, in care va trebui sa ne spui ce te-ar motiva pe tine sa inveti o limba straina. Tot ce trebuie sa faci este sa scrii pe blogul personal un articol in care sa motivezi intentia de a invata o alta limba straina si sa pui un link catre acest articol cu trackback pe expresia “limbi straine”.

Castigatorul va fi ales de calculator cu programul random.org, cu filmare live. Premiul nu acopera si cheltuielile de transport si cazare in cazul in care castigatorul nu are domiciliul in Bucuresti, iar premiul se ridica de la sediul redactiei StiriDeBine.ro.