Compania Google ar putea oferi  un serviciu de descarcare de muzica, Google Music, pe care grupul spera sa-l lanseze pana de Craciun, relateaza Mashable.com.

Noul serviciu ar reprezenta o adevarata competitie pentru iTunes, site-ul de descarcare de muzica oferit de Apple. Astfel, Google Music ar urma sa fie un serviciu pe baza de abonare care ar putea rula direct pe telefoanele mobile cu platforma Android.

Momentan, reprezentantii Google se afla in tratative cu diverse case de discuri pentru lansarea unui astfel de serviciu, fapt confirmat si de un director executiv al unei case, ramas sub anonimat.

In sfarsit avem un serviciu care poate fi un adevarat rival pentru iTunes. Google Music este un jucator puternic pe piata de profil”, a declarat sursa.

Google a inceput sa lucreze la aplicatii muzicale de anul trecut, cand a lansat un serviciu de cautare a melodiilor. Atunci cand un utilizator cauta orice fel de muzica cu ajutorul Google, cautarea va intoarce rezultate care vor contine, printre altele, preview-uri audio.