În ultimii ani, avocații beneficiază din ce în ce mai mult de flexibilitatea muncii la distanță. Pe măsură ce mentalitățile către birourile juridice tradiționale evoluează, a fi un avocat virtual devine din ce în ce mai frecvent. A fi avocat virtual vine cu avantajele sale. Deoarece avocații nu sunt legați de un birou tradițional, avocații pot economisi timp, pot reduce costurile generale și pot lucra mai eficient. În același timp, avocații pot călători între birourile clienților, notarii și birourile judecătorești.

Cu toate acestea, avocații virtuali trebuie să ia în considerare și modul în care se vor ocupa de securitatea, etica și comunicarea firmelor de avocatură în timp ce lucrează practic. Dar ce înseamnă să fii avocat virtual? O firmă de avocatură virtuală ar putea fi o modalitate mai accesibilă și mai eficientă de a ajuta mai mulți clienți legali? Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Ce este un avocat virtual?

Un avocat virtual de pe www.facebook.com, poate deține propria firmă de avocatură virtuală sau poate lucra pentru o firmă în primul rând de la distanță. Avocații virtuali trebuie să aibă un portal de clienți sigur pentru a îndeplini cu succes toate sarcinile. Deși conceptele sună similar, există o diferență între a lucra ocazional la distanță ca avocat și a fi avocat virtual. Diferența cheie este modul în care o firmă de avocatură se conectează cu clienții online.

Portalul clientului unui avocat virtual trebuie să fie sigur, criptat și să depindă de numele de utilizator / parolă. Acest portal securizat pentru clienți este locul în care clienții și avocații colaborează, partajează documente și fac schimb de date.

Care sunt beneficiile unui avocat virtual?

Popularitatea în creștere a unui avocat virtual se datorează unei combinații de beneficii pozitive, inclusiv:

Mobilitate

Când conduceți o firmă virtuală, puteți lucra de la distanță de oriunde. A putea lucra de oriunde – fie de acasă, fie în timp ce călătoriți – face ca firma dvs. de avocatură să fie mai eficientă. Flexibilitatea de a fi avocat virtual înseamnă că poți face treaba chiar și atunci când nu te afli la biroul tău.

Flexibilitate

Avocații virtuali nu sunt legați de tradiționalele ore de funcționare de la nouă la cinci, ceea ce înseamnă că pot lucra când și unde au nevoie. Flexibilitatea de a lucra din locații diferite și în momente diferite poate aduce beneficii numeroase avocaților. Flexibilitatea pe care o oferă avocatul virtual este utilă pentru realizarea unui echilibru mai bun între viața profesională și viața personală.

Cheltuieli generale reduse

Chiar dacă jurisdicția dvs. nu vă impune să aveți o locație fizică de birou, conducerea unei firme de avocatură virtuale înseamnă că nu trebuie să plătiți pentru un spațiu de birouri mare. Fără spațiu fizic de birou, nu trebuie să cheltuiți mulți bani pe echipamente de birou (cum ar fi imprimante mari și aparate de fax) și întreținerea acestuia. Deoarece firmele de avocatură virtuale tind să utilizeze software bazat pe cloud pentru a facilita munca virtuală, există mai puține cheltuieli pentru lucruri precum servere la fața locului. Pe romanialibera.ro poti citi mai multe despre ce inseamna servciile juridice online si cum sa incepi un astfel de business.