Daca sunteti relativ nou in lumea marketingului de cautare, este posibil sa fi auzit termenul „continut SEO” mentionat in cadrul intalnirilor de marketing.
Este important sa retineti ca, daca traficul motorului de cautare este singurul dvs. obiectiv, probabil ca rezultatele dvs. vor avea de suferit. Pentru a multumi atat motoarele de cautare (care va vor recompensa cu o clasare ridicata in timp), cat si potentialii clienti si vizitatori care revin, trebuie sa oferiti valoare, dincolo de optimizarea motorului de cautare. Cu alte cuvinte, nu produceti continut „subtire” care se claseaza si obtine clicuri, dar nu ofera nicio valoare suplimentara utilizatorului. Site-urile care promoveaza continut „subtire” cu valoare redusa risca sa fie penalizate de Google; de asemenea, tind sa aiba rate de respingere ridicate si rate de conversie reduse.
Ce este continutul SEO?
Pentru a intelege ce inseamna marketingul prin continut SEO, este util sa impartiti expresia in partile sale componente:
„SEO” se refera la optimizarea motoarelor de cautare sau la procesul de optimizare a unui site web, astfel incat oamenii sa il poata gasi cu usurinta prin intermediul motoarelor de cautare precum Google.
Prin „continut”, intelegem orice informatie care traieste pe web si poate fi consumata pe web ( mai multe despre diferitele tipuri de continut de mai jos ).
Deci, punand impreuna aceste doua concepte: continutul SEO este orice continut creat cu scopul de a atrage traficul motoarelor de cautare .
Nu am de gand sa va spun tot ce trebuie sa stiti despre optimizarea continutului pentru motoarele de cautare aici; acesta este un ghid complet. Dar iata o actualizare super rapida a ceea ce va trebui sa faceti pentru a va SEO continutul web:
Cercetarea cuvintelor cheie : daca doriti sa generati trafic prin cautare , cel mai bine este sa faceti cercetarea cuvintelor cheie inainte de a incepe sa scrieti. In acest fel, va puteti concentra asupra cuvintelor cheie pentru care exista deja o anumita cantitate de volum de cautare – cu alte cuvinte, scrieti subiecte (sau gasiti nise de cuvinte cheie !) Despre care oamenii cauta deja informatii.
Optimizarea cuvintelor cheie : stiti unde si cum sa utilizati cuvinte cheie in continutul dvs. pentru cautare maxima. (SEOMoz ofera un ghid excelent pentru optimizarea pe pagina.)
Organizarea continutului : continutul de pe site-ul dvs. ar trebui sa fie organizat intr-un mod logic. Acest lucru nu este numai bun pentru SEO, ci ajuta si vizitatorii de pe site-ul dvs. sa gaseasca cu usurinta alte continuturi similare. (Cu cat raman mai mult pe site-ul dvs., cu atat mai bine.)
Promovarea continutului : cresteti vizibilitatea la continutul nou pe care il creati partajandu-l pe retelele sociale si construind linkuri catre continutul dvs. (atat intern, cat si de pe site-uri externe).
Tipuri de continut SEO
Continutul SEO poate include oricare dintre urmatoarele:
Pagini cu produse – Acestea sunt painea si untul oricarui site de comert electronic cu amanuntul. O pagina de produs buna poate servi atat ca continut SEO, cat si ca pagina de destinatie PPC.
Postari pe blog – Un blog este unul dintre cele mai simple moduri de a crea un flux regulat de continut SEO eficient. In general, postarile de blog sunt mai atragatoare si sunt mai susceptibile de a atrage linkuri decat paginile de produse, deci pot fi o modalitate excelenta de a construi o autoritate pentru site-ul dvs. (Retineti ca blogurile sunt foarte flexibile si le puteti folosi pentru a gazdui oricare dintre tipurile de continut.)
Articole SEO – Ganditi-va la un articol de stiri, la un interviu sau la un articol. Acesta este principalul tip de continut pe care il veti gasi pe majoritatea site-urilor web de tip ziar sau revista.
Liste – O lista este intr-adevar doar un fel de articol, dar incadrarea in lista (cum ar fi „10 moduri de a reduce factura de energie” sau „101 lucruri pe care le urasc despre Google”) faciliteaza scanarea. Aceste tipuri de titluri par, de asemenea, sa fie mai clicabile atunci cand sunt gasite in rezultatele cautarii sau in fluxurile de socializare.
Ghiduri – Un ghid este un continut mai lung care explica in detaliu cum sa faci ceva. (Ghidurile sunt adesea impartite pe mai multe pagini web, desi este o buna practica sa permiteti utilizatorilor sa vada continut lung ca o singura pagina, daca doresc.) Puteti posta un ghid complet pe site-ul dvs. web sau puteti posta un rezumat sau un extras, solicitand vizitatorilor sa completeze un formular de inregistrare pentru a citi ghidul complet. Aceasta poate fi o modalitate buna de a genera clienti potentiali, dar retineti ca punerea unui zid de inregistrare va reduce probabil cantitatea de trafic SEO pe care il puteti conduce catre acel ghid.
Videoclipuri – In general, exista mai putine videoclipuri pe web decat pagini de text; in consecinta, poate fi mai usor sa se claseze pe prima pagina pentru un cuvant cheie competitiv prin crearea unui videoclip in locul unui articol. In functie de tipul de site sau afacere pe care il conduceti, videoclipurile pot fi o modalitate excelenta de a atrage si de a ajunge la un public. Luati in considerare crearea de tutoriale video despre modul de utilizare a produselor dvs. Sau sa ilustreze un proces care are legatura cu afacerea dvs. – de exemplu, un instalator ar putea realiza un videoclip care sa arate cum sa desfundati o chiuveta. (O nota despre SEO : ati putea lua in considerare includerea unei transcrieri text a videoclipului dvs. Iata cateva sfaturi suplimentare pentru optimizarea videoclipurilor .)
Infografii – Infografiile sau imaginile de format mare care contin o multime de date (adesea sub forma de grafice sau diagrame) pe un singur subiect, pot acumula multe afisari de pagini si linkuri. Cu toate acestea, deoarece o mare parte din continut este incorporata in imagine si, prin urmare, nu poate fi citita ca text de catre motoarele de cautare, este important sa optimizati cu atentie restul paginii. Puteti utiliza unul dintre aceste cinci sabloane infografice gratuite pentru a incepe.
Slideshows – Un slideshow este un mod de a afisa o serie de imagini conexe. Uneori, imaginile sunt mai importante decat textul – spuneti ca incercati sa aratati ce au purtat toate stelele la Oscar. Din nou, SEO este important pentru titlul, subtitrarile, numele fisierelor de imagine si asa mai departe, deoarece motoarele de cautare au mai putin de „citit”.
Glosare – jur ca mai multi oameni folosesc Google pentru a cauta termeni decat folosesc un dictionar. (Stiti chiar unde este dictionarul dvs.?) Daca lucrati intr-o industrie specializata, un glosar bine incorporat poate fi o modalitate buna de a capta un anumit trafic de cautare. Ganditi-va la termeni de gatit, termeni medicali, termeni de moda, termeni arhitecturali …
Directoare – Un director este o taxonomie utila a linkurilor catre site-uri sau resurse in jurul unui subiect dat. De exemplu, un blog de parfumuri ar putea crea un director cu locuri de cumparare a parfumurilor, de la magazinele majore la magazinele independente din toata tara.
Acestea sunt doar cateva dintre tipurile de baza de continut SEO, dar nu lasati aceasta lista sa va limiteze – posibilitatile sunt practic nelimitate.