De la cartierul muzeelor ​​din Viena pana la Guggenheim din Bilbao, cele mari referinte de arta din lume.

Muzeul Luvru Paris

Muzeul Luvru, situat pe malurile fluviului Sena , are cea mai buna si mai cunoscuta lucrare: ‘Gioconda’, de Leonardo Da Vinci. Acest muzeu are una dintre cele mai importante galerii de arta din Europa si din intreaga lume, dar are si sculpturi extraordinare, cum ar fi „Venus de Milo”, pe langa lucrari care provin din Egiptul antic, cum ar fi piramida de sticla care se afla in intrarea in muzeu.

Metropolitan Museum of Art New York

„Metropolitan Museum of Art”, New York, este situat continuu cu „Central Park” . Este unul dintre cele mai importante muzee, deoarece are mai mult de doua milioane de opere de arta care provin din intreaga planeta. Picturile sale clasice, cum ar fi Rembrandt sau Velasque , colectia de medievale si islamice lucrari, piese din Japonia si Orientul Indepartat si din Grecia antica si Imperiul Roman, l-au facut unul dintre cele mai renumite si vizitate muzee de catre turisti.

British Museum Londra

Muzeul Britanic, situat in centrul Londrei, are o colectie de neegalat de mumii egiptene si o parte din friza Parthenonului. Din acest motiv, arta sa este considerata de multi istorici drept cea mai buna colectie din lumea de acest gen.

Muzeul Cairo

Muzeul Cairo, situat in centrul acestui oras, are una dintre cele mai mari colectii de arta egipteana din lume apartinand diferitelor epoci ale acestui imperiu. Lucrarea sa principala este: comoara lui Tutankamon, care contine masca sa funerara si sicriul sau. Acest muzeu a fost creat pentru a colecta toate operele de arta egipteana care au fost descoperite in a doua jumatate a secolului al XIX-lea.

Muzeul Guggenheim Bilbao

Muzeul Guggenheim, situat in centrul orasului Bilbao, are un design extravagant si are opere de arta contemporana. Acest muzeu a fost creat de faimosul arhitect Frank Gehry si lucrarile sale au fost create din a doua jumatate a secolului al XX-lea.

Muzeul Ermitage San Petersburg

Intram intr-unul dintre cele mai vechi si mai complete muzee din lume, cu o colectie exceptionala de opere de arta si minuni arhitecturale de o valoare inestimabila. A fost comandata de imparateasa Ecaterina cea Mare in 1764 pentru a gazdui colectia sa privata si contine in prezent mai mult de trei milioane de piese. Gazduit in Palatul de Iarna auriu si verde, acesta se intinde pe cinci dependinte de pe malul raului (toate impunatoare). De la sali labirintice si camere rafinate pline de comori artistice de toate varstele, acoperisul muzeului gazduieste de la antichitati egiptene pana la instalatii contemporane; lucrari de vechi maestri, impresionisti si postimpresionisti; Oua Faberge si icoane mai nepretuite decat va puteti imagina. Nu este greu sa fii coplesit de bogatia acestei cladiri iconice din Sankt Petersburg, care se intinde luxos de-a lungul malurilor raului Neva. Se estimeaza ca, pentru a vedea toate lucrarile Schitului (www.hermitagemuseum.org), dedicand doar un minut fiecareia dintre ele, ar dura 11 ani. Planificarea vizitei va va ajuta sa evitati durerile de picioare si, bineinteles, sa va pastrati sanatatea.

Muzeul Prado Madrid

Muzeul Prado, situat pe Paseo del Prado, este una dintre cele mai renumite galerii de arta din lume si are o sculptura de Diego Velasquez , care se afla la intrarea galeriei, care este una dintre lucrarile pentru care cel mai mult iese in evidenta. De asemenea, prezinta lucrarile „Domnului cu mana pe piept” de El Greco sau „Executiile din 2 mai”, de Goya.

Muzeul Museumquartier Viena

Un cartier muzeal Daca toate marile orase europene ar putea sa isi reuneasca cele mai bune muzee in mod ordonat intr-un cartier special construit, turismul ar fi mult mai usor. La Viena, se intampla. MuseumsQuartier (www.mqw.at), imens si cu spatii creative creative, este o colectie deloc de neglijat de muzee completa cu nenumarate cafenele, restaurante si baruri care servesc drept un focar pentru viata culturala a orasului. Cu peste 60.000 de metri patrati de spatiu expozitional, un muzeu spectaculos pentru copii si cea mai importanta institutie de dans din Viena, este unul dintre cele mai ambitioase complexe de arta din lume. Repere includ cea mai mare colectie de picturi Egon Schiele din luminoasa Muzeul Leopold, precum si MUMOK.