Daca sunteti biciclisti si alegeti sa folositi metroul ca mijloc de transport in comun, atunci trebuie sa stiti ca din acest week-end aveti voie sa va transportati bicicleta cu metroul. Pentru inceput, regula va fi valabila doar pentru zilele de sambata si de duminica si atunci cand sunt sarbatori legale.

Cei care vor merge cu bicicleta la metrou vor avea voie sa o transporte doar in primul vagon, in sensul de mers, in zona din spatele cabinei de conducere a trenului, iar pe tot parcursul calatoriei, o sa aveti obligatia ca bicicletele sa fie asigurate astfel incat sa nu afecteze confortul si siguranta calatorilor si nici sa nu deterioreze interiorul vagonului de metrou.

Biciclistii bucuresteni sunt incantati de faptul ca initiativa “Free Bike on Metrorex”, care a fost lansata in reteaua Facebook, nu a ramas fara un raspuns si spera ca in viitorul apropiat decizia sa fie schimbata, astfel incat cei care doresc sa isi transporte bicicletele folosindu-se de serviciile Metrorex sa nu mai aiba restrictii in functie de zilele saptamanii.

Pentru transportul bicicletelor nu se percepe nicio taxa suplimentara, iar intrarea se va face prin portile de acces speciale care sunt destinate persoanelor cu nevoi speciale, dupa validarea legitimatiei de calatorie.