Infasurarea unui cadou este un gest amabil care poate arata cuiva cat de mult iti pasa. Este usor sa impachetezi un cadou daca iti faci cu atentie toate pliurile si taieturile. Cand ati terminat cu ambalajul de baza, puteti oferi prezentului o nota unica cu funde si infrumusetari. Cand ati terminat, veti avea un cadou frumos pe care sa-l prezentati cuiva drag.

Eliminati toate etichetele de pret

Lasarea etichetei de pret pe un cadou este, in general, considerata eticheta necorespunzatoare, deoarece destinatarul nu trebuie sa stie cat ati cheltuit. Daca nu puteti scoate autocolantul, obtineti un stilou negru si innegriti pretul.

Asezati cadoul intr-o cutie. Este mult mai usor sa infasurati ceva care are o forma patrata sau dreptunghiulara. In multe cazuri, cum ar fi jucariile si imbracamintea umplute , aceasta inseamna a pune cadoul intr-o cutie. Puteti cumpara cutii pentru cadouri in acelasi culoar al magazinului unde cumparati hartie de ambalat. Puteti utiliza, de asemenea, o cutie veche, cum ar fi o cutie de pantofi, pe care ati intins-o in jurul casei.

De asemenea, este o idee buna sa sigilati partea superioara a cutiei cu banda pentru a preveni deschiderea acesteia in timpul procesului de ambalare.

Derulati hartia de ambalat

Lucrati pe o suprafata plana, cum ar fi o podea sau o masa din lemn de esenta tare. Derulati hartia de ambalat pe masa. Derulati suficienta hartie de ambalat incat hartia sa aiba aproximativ doua ori lungimea cutiei. Nu taiati inca hartia de ambalat din rola.

Asezati cutia cu capul in jos peste hartia de ambalat

Asezati cutia in mijlocul hartiei, cu partea superioara orientata in jos. Asezati-l cam la jumatatea distantei dintre marginea hartiei de ambalat si rola de hartie de ambalat.

Infasurati hartia peste cutie

Luati marginea hartiei de ambalat si infasurati-o in jurul cutiei, astfel incat sa acopere aproximativ jumatate din cutie. Apoi, rotiti tubul hartiei de ambalat peste cutie pana la celalalt capat al cutiei. Cutia ar trebui acum sa fie complet acoperita cu hartie de ambalat.

Taiati hartia astfel incat hartia de ambalat sa se suprapuna

Hartia de ambalat trebuie sa se suprapuna doar usor deasupra cutiei. Taiati o linie dreapta peste stratul superior de hartie de ambalat, astfel incat sa se suprapuna stratului inferior cu cativa centimetri sau centimetri.

Bandati o fata a hartiei pe cutie

Dupa ce ati taiat hartia la dimensiunea potrivita, puteti sa o lasati. Puneti rola de hartie deoparte si apucati banda Scotch. Indoiti un capat al hartiei peste cutie si apasati-o plat pe partea de jos a cutiei. Asezati o bucata de banda scotch langa mijlocul cutiei pentru a asigura hartia.

Indoiti cealalta parte a hartiei si lipiti-o cu banda

Indoiti cealalta parte a hartiei peste partea de sus a cutiei. Suprapuneti usor aceasta hartie cu hartia pe care tocmai ati tapat-o in jos. Asezati o bucata de banda pe centrul cutiei, fixand stratul superior de hartie pe stratul inferior.

Aceasta bucata de hartie va fi hartia vizibila pe cutie. Daca doriti o margine mai dreapta, puteti plia capatul hartiei spre interior pentru a crea una inainte de a o atinge in jos.

Daca impachetati un cadou foarte mare, poate fi necesar sa utilizati mai multe bucati de banda doar pentru a va asigura ca totul ramane la locul sau.

Introduceti hartia pe colturile cutiei

Cele doua fete ale cutiei vor avea in continuare hartie desfacuta. Pornind de pe o parte, impingeti ambele capete ale hartiei spre interior, astfel incat sa imbratiseze colturile cutiei.

Creati pliurile in forma de triunghi

Odata ce capetele imbratiseaza colturile cutiei, veti observa patru pliuri in forma de triunghi pe fiecare dintre colturile cutiei. Folositi degetele pentru a increti fiecare pli pentru a-l asigura.

Indoiti clapeta superioara si inferioara impreuna

In acest moment, in partea de sus si de jos a cutiei, ar trebui sa existe doua clape in forma de trapez. Impingeti clapa superioara in jos si incretiti marginea pentru a o fixa. Apoi, impingeti clapa de jos in sus, astfel incat sa se suprapuna cu clapa de sus. Din nou, incretiti marginea pentru a asigura pliul.

Fixati partile laterale cu banda adeziva

Luati o bucata de banda scotch. Bandati clapeta superioara la clapa inferioara, asezand banda in centrul partii laterale a cutiei. Aceasta parte a cutiei ar trebui acum sa fie complet ascunsa prin hartie de ambalat.

Repetati de cealalta parte

Intoarceti cutia si repetati exact acelasi proces pe cealalta parte. Apasati hartia de ambalat la colturile cutiei spre interior. Creati toate cele patru pliuri in forma de triunghi. Impingeti clapa superioara in jos si apoi clapa inferioara in sus. Ascundeti pliurile cu banda.