Pe langa faptul ca urmam o alimentatie sanatoasa si facem regulat exercitii localizate, pentru a evita aparitia pliurilor la spate, este important si sa avem grija de postura noastra.

Cand vine vara, ne vine sa ne punem un costum de baie. Apoi, ne dam seama ca trebuie sa slabim kilogramele pe care le-am ingrasat in restul anului. Adesea excesul de greutate ia forma unor pliuri. Vom vorbi aici despre cum sa le eliminati pe cele care sunt desenate pe spate.

In acest articol, vom aborda cum sa scapam de acele manere de dragoste nedorite. Aceste pliuri inestetice mai sunt cunoscute si sub denumirea de „plutitoare”, „manere de dragoste” sau „manere de dragoste”, etc. Si, se formeaza sau se accentueaza in functie de pozitia pe care o adoptam.

Spune la revedere cute din spate

Avem tendinta de a acumula grasime si in spate. Cu toate acestea, de multe ori nu suntem constienti de asta. Intr-adevar, spatele nu este o parte a corpului nostru pe care o vedem frecvent. Nu este de mirare, asadar, ca nici macar nu observam prezenta pliurilor la care da nastere acumularea acesteia.

Intr-o zi, intrand intr-o camera de depozitare sau intr-un lift cu oglinda, intram in panica. Nu este pentru mai putin. Este impresionant sa vezi rulourile care, la inaltimea axilelor, apar pe fiecare parte a spatelui. In cazul femeilor, acestea sunt si mai accentuate de presiunea exercitata de sutien in zona respectiva.

Daca acesta este cazul tau, nu-ti face griji. Exista modalitati de a o repara. Ati putea incepe  sa faceti o rutina de exercitii care va va ajuta sa le reduceti. Nu numai ca vei arata grozav, dar probabil vei fi o persoana mult mai sanatoasa pana atunci.

Exercitii pentru a scapa de grasimea din spate

Facand exercitii pentru a reduce grasimea din spate nu iti va lua mai mult de 15 minute pe zi. Daca nu ati mai facut niciodata acest tip de exercitiu, incepeti prin a face jumatate din repetari. Le poti creste treptat, pe masura ce zilele trec.

Exercitiul 1, pentru intarirea lombara

  • Intindeti-va cu fata in jos pe saltea.
  • Intindeti-va bratele inainte si incercati sa va atingeti urechile cu umerii.
  • Lasand picioarele drepte si ferme pe pamant, incercati sa va arcuiti spatele fara ca mainile sa atinga podeaua.
  • Reveniti la pozitia initiala.

Tocmai ai facut prima repetare! Finalizati cel putin 1 set de 10 repetari la inceput. Apoi mai faceti 2 seturi a cate 10 repetari fiecare.

Exercitiul 2, pentru a elimina grasimea din spate

Incepand din aceeasi pozitie (acest exercitiu il poate urma pe cel precedent),

  • asezati palmele mainilor pe spatele gatului.
  • Ridica-ti trunchiul ca inainte.
  • Reveniti la pozitia initiala.

Faceti 2 seturi a cate 15 repetari fiecare.

Exercitiul 3, pentru a reduce grasimea in partea inferioara a spatelui

  • Pune-ti mainile si in spatele capului.
  • In loc sa va arcuiti spatele pe spate, arcuiti-va spatele in lateral. Mai intai la stanga si apoi la dreapta, sau invers.

Puteti face 2 seturi a cate 10 repetari pentru fiecare parte.

Exercitiul 4, pentru a lua ramas bun de la „manerele de dragoste” de pe spate

  • Sustine atat palmele, cat si genunchii pe covoras (in pozitie patruped) si relaxeaza spatele.
  • Arcuiti-o, asa cum fac pisicile.
  • Si apoi in jos, incercand sa atinga pamantul cu burta.
  • Foarte atent, urca si coboara de 10 ori.

Pe langa exercitii fizice, este bine sa duci o dieta adecvata care sa te ajute sa slabesti.

Prin urmare, trebuie sa urmezi un plan alimentar care sa evite, in primul rand, consumul de alimente care contin grasimi saturate. Pentru a face acest lucru, ar trebui sa eliminati din dieta zilnica carnea rosie, carnatii, produsele lactate si alimentele procesate.

Amintiti-va ca zaharul alb este prezent nu numai in bauturile racoritoare, pe care ar trebui sa le eliminati complet. Este, de asemenea, in multe alte alimente. Daca nu ati facut-o deja, cititi tabelul cu informatii nutritionale pentru fiecare aliment pe care il cumparati. Este util sa urmariti cantitatea de zahar pe care o consumati zilnic.

Toate aceste alimente, luate impreuna, fac ca grasimea sa se acumuleze in corpul tau.

Daca faci doar exercitii, nu vei atinge scopul de a elimina grasimea din spate. De asemenea, trebuie sa aveti o dieta buna. Merita sa insistam asupra ideii ca o dieta echilibrata este esentiala pentru a va bucura de sanatate.

De asemenea, puteti include alimente naturale in dieta dvs., care va ajuta sa pierdeti grasime. Aici sunt cateva exemple:

  • Ceai verde.
  • Grapefruit roz.
  • Suc de morcovi cu telina.
  • Smoothie de rosii cu aloe vera si suc de lamaie.

Pe stomacul gol, puteti bea si una dintre aceste bauturi pentru purificarea grasimilor:

  • Lapte din seminte de pasari.
  • Suc de afine.
  • Suc de lamaie proaspat stors.
  • Ceai de calai cu suc de lamaie.

Puteti obtine in continuare rezultate mai bune daca, impreuna cu exercitiile zilnice si o dieta echilibrata, urmati aceste sfaturi:

Ofera-ti masaje

O sedinta de masaj la un institut sau centru de infrumusetare te va ajuta sa reduci grasimea.  Si, apropo, te vei relaxa. Drenajul limfatic este o alta modalitate de a avea grija de sanatatea si frumusetea noastra. Ajuta la eliminarea lichidelor acumulate in organism.

Pune argila pe spate

Argila este un excelent pentru indepartarea grasimilor.

O data pe saptamana, pune argila pe spate si freaca cu miscari circulare. Daca nu ai suficient, te poti ajuta, de exemplu, cu un burete de baie cu maner.

Urmariti-va postura

Ramai drept si te vei observa mai suplu si mai atractiv.

A avea spatele cocosat creste lasarea pielii de pe spate atunci cand ne ridicam complet. Acest lucru, fara indoiala, da nastere pliurilor despre care am tot vorbit.

Practica inotul

Inotul este un sport foarte complet care va va ajuta sa va intariti muschii spatelui. Astfel, vei preveni acumularea de grasime in corpul tau si, de asemenea, vei imbunatati capacitatea aeroba.