A face pace si amerge mai departe este adesea mai usor de zis decat de facut. A fi capabil sate ierti necesita empatie, compasiune, bunatate, si intelegere. De asemenea, implicasa accepti faptul ca iertarea este o alegere. Indiferent de lucrurile pentrucare trebuie sa va iertati, pasii pe care trebuie sa ii urmati sunt aceeasi.

Toti facemgreseli uneori. Ca oameni, suntem imperfecti. Trucul este de a invata si de amerge mai departe invatand din greselile noastre. Indiferent de cat de durerossi inconfortabil se poate simti, exista lucruri in viata care merita traite, siasta inseamna sa nu ai regrete si sa te ierti pentru greselile facute. Iatacateva sfaturi utile care te vor ajuta sa te ierti pentru greselile facute.

Concentreaza-te pe emotiile tale

Unul dintreprimii pasi in a invata cum sa te ierti este sa te concentrezi pe sentimenteletale. Inainte de a putea merge mai departe, trebuie sa recunosti sa sa teconcentrezi pe emotiile tale. Dati-va permisiunea sa recunoasteti si saacceptati sentimentele care au fost declansate in voi. Nu le ignorati pentru caastfel puteti face mai mult rau. Daca ati facut o greseala si nu stiti cum samergeti mai departe, uitati-va la greseala ca la o lectie. Ce ati invatat dinea pentru a nu o mai repeta pe viitor? Din aceasta perspectiva ar trebui sapriviti lucrurile pentru a nu va simti anxiosi cu privire la greselile pe carele faceti.

Ganditi-va la fiecare greseala ca o experienta deinvatare

Psihologii spunsa ne gandim la fiecare „greseala“ ca o experienta de invatare care detinecheia pentru a merge mai departe mai rapid si mai consecvent in viitor. Reamintindu-neca am facut tot ce am putut cu instrumentele si cunostintele pe care le aveamla momentul respectiv, ne va ajuta sa ne iertam pentru a merge mai departe.

Ar trebui sa aio conversatie cu criticul interior

Sa tineti unjurnal va poate ajuta sa va intelegeti criticul interior astfel incat sa putetidezvolta auto-compasiunea. Un lucru foarte bun pe care il puteti face este sa scrietio „conversatie“ intre dvs. si criticul interior. Acest lucru va poate ajuta saidentificati modele de gandire care saboteaza capacitatea de a va ierta. Putetiutiliza, de asemenea, un jurnal pentru a face o lista cu calitatile care itiplac despre tine, inclusiv punctele forte si abilitatile tale. Acest lucrupoate ajuta la a stimula increderea in sine atunci cand stima de sine estefoarte scazuta sit e simti vinovat de ce ai facut.

Observati candva autocriticati si renuntati sa mai faceti asta

Suntem propriinostri critici, nu-i asa? De aceea, atunci cand ai un gand negativ la adresata, este foarte important sa il contracarezi cu unul pozitiv. Uneori poate fidificil sa recunosti gandurile care stau in calea iertarii. Insa, acest lucrueste esential pentru a ajunge sa te ierti pe tine asa cum trebuie si asa cummeriti de altfel. Asadar, tine cont de acest lucru si schimba-ti viata.