Din pacate, din ce in ce mai multe accidente auto au loc in fiecare zi in intreaga lume. Este bine de stiut ca in momentul in care esti implicat intr-un incident de acest gen, poti apela la un avocat. Un profesionist in accidente auto te poate ajuta in mai multe feluri decat iti imaginezi.

Te poate ajuta sa recuperezi mult mai repede banii de la firma de asigurare, te poate ajuta sa dai in judecata persoana vinovata, etc. Afla mai jos de ce ai nevoie de un avocat in caz de accident auto.

Cat dureaza pana recuperezi banii pentru daunele produse?

Ei bine, companiile de asigurare nu isi onoreaza la timp datoriile. Incasarea despagubirilor in urma unui accident auto poate dura in anumite cazuri chiar si cativa ani de zile, in functie de cat de complex este cazul.

Tocmai din acest motiv, un avocat drept civil este extrem de util. Acesta te poate ajuta sa iti recuperezi banii intr-un timp mult mai scurt. Asadar, daca vreodata vei fi implicat intr-un accident auto, nu uita sa iei in considerare angajarea unui avocat.

Ce factori influenteaza cuantumul despagubirilor acordate?

Exista anumiti factori care influenteaza semnificativ cuantumul despagubirilor acordate in caz de accident auto. In primul rand, este vorba de consistenta probelor administrate. In al doilea rand, este vorba de instanta competenta sa solutioneze cauza. In al treilea rand, este vorba de prestatia si experienta avocatului.

Si nu in ultimul rand, existenta eventualei culpe comune este un alt factor cu influenta puternica. De asemenea, este important de stiut faptul ca veniturile familiei victimei nu influenteaza in nici un fel cuantumul daunelor materiale si nici cel al daunelor morale.

Mai mult decat atat, nici veniturile soferului vinovat de producerea accidentului nu influenteaza cuantumul daunelor.

De ce ai nevoie de un avocat?

In cazul in care ai fost ranit intr-un accident auto, sau o persoana draga tie si-a pierdut viata, atunci trebuie sa stii ca poti obtine despagubiri. Aceste despagubiri pot fi atat pentru cheltuielile efectuate in urma nefericitului eveniment cat si pentru traumele psihice suferite. In situatiile mentionate, despagubirile care ti se cuvin trebuie platite de firmele de asigurari.

Principalul scop al acestora este acela de a plati cat mai putin sau de a nu plati deloc.

Tocmai din acest motiv, este recomandat sa apelezi la o societate de avocati specializati in obtinerea despagubirilor din accidente rutiere grave.

Cine este in masura sa primeasca despagubiri?

Cei indreptatiti la daune morale sunt sotul sau sotia, copiii, parintii victimei, fratii si surorile, dar si alte persoane pentru care avocatul poate proba o suferinta psihica puternica.

Cine este obligat sa plateasca despagubiri?

In cazul in care o persoana isi pierde viata in urma unui accident auto, familia acesteia este indreptatita sa primeasca despagubiri de la firma de asigurari. Daca masina celui vinovat de producerea accidentului este asigurata in Romania, atunci obligat la plata este asiguratorul roman.

In situatia in care masina nu este asigurata, iar autorul accidentului nu este identificat, atunci va fi bun de plata Fondul de Protectie a Victimelor Strazii. Pe de alta parte, daca masina este inmatriculata in strainatate, atunci societatea de asigurari din tara respectiva va fi obligata la plata. Exista reguli stricte pentru fiecare dintre aceste situatii, dar cu ajutorul unui avocat, platile pot fi realizate mult mai repede.