Se stimeaza ca intre 50% si 75% dintre americani au fost infectati. Deci, ce inseamna asta pentru restul populatiei din SUA care nu a contractat COVID-19 in timpul ultimului val?

Deoarece omicron a demonstrat capacitatea de a provoca infectii revolutionare in ciuda starii de vaccinare, acest lucru a condus la teama ca toata lumea va lua virusul la un moment dat. Cu toate acestea, este important să se clarifice faptul că vaccinurile COVID continuă să fie foarte eficiente în scopul sau principal în prevenirea spitalizarii și a decesului.

Cu toate acestea, expertii in sanatate publica au spus ca nu este inevitabil. Exista mai multe motive pentru care oamenii au reusit sa evite infectarea pana acum, inclusiv anumite comportamente, cum ar fi sa fie seriosi in ceea ce priveste mascarea si distantarea sociala, ratele de vaccinare si poate chiar genetica.

De ce unii oameni nu au facut inca COVID?

Medicii au spus ca exista mai multe motive pentru care milioane de americani nu au contractat inca virusul.

Unul dintre aceste motive este comportamentul uman, ceea ce înseamnă că oamenii iau masurile de precauție adecvate pentru a-și reduce riscul de a se infecta.

„Uneori oamenii nu se infectează pentru ca sunt extrem de precauți”, a declarat pentru ABC News Dr. Mark Siedner, profesor asociat de medicină la Harvard Medical School. „Exista oameni care au propriile lor comportamente de sanatate sau sunt ingrijorati de propria lor sanatate sau de sanatate celor dragi”.

El a continuat: „Poate ca au comorbiditati… ar putea fi genul de oameni care sunt in mare parte inchisi la domiciliu sau care nu interactioneaza cu adevarat cu ceilalti sau sunt deosebit de atenti la lucruri precum distanta sociala si mascarea, iar asta cu siguranta poate opri o mare parte a infectiilor sau cu siguranta reduceti riscul pana acolo unde este putin probabil sa fiti infectat.”

Acesti oameni sunt, de asemenea, mai probabil sa fi fost vaccinati si stimulati, iar expertii au spus ca este imposibil sa ignoram efectul pe care l-au avut ratele de vaccinare asupra prevenirii infectiilor in randul americanilor.

Dr. Jonathan Grein a spus ca exista, de asemenea, motive sociale si de mediu care ar putea determina de ce unii americani au fost infectati si altii nu, inclusiv cat timp petrec oamenii cu ceilalti si unde interactioneaza.

„Unii oameni pot intra in contact cu oamenii mai regulat decat altii”, a declarat Grein, director de epidemiologie spitaliceasca la Cedars-Sinai din Los Angeles, pentru ABC News. „Probabil exista si motiv de mediu, virusul este probabil sa transmita mai eficient in anumite circumstante, cum ar fi in mod clasic spatiul interior, slab ventilat, comparativ cu exteriorul”.

Genetica ar putea juca un rol

Dr. Stuart Ray, profesor de medicina la Universitatea Johns Hopkins, a spus ca circumstante similare au fost observate la persoanele care au risc crescut de HIV, dar nu au contractat boala.

„Unul dintre lucrurile care au fost descoperite au fost oamenii care aveau mutatii la un anume receptor  si care a fost asociat cu neinfectarea cu HIV si la persoanele mai putin obisnuite care se infecteaza, progresia foarte lenta spre SIDA”, a spus el. pentru ABC. Stiri.

Desi nu a existat inca o gena clar identificata, Ray a spus ca este posibil ca unele persoane sa fie mai putin sensibile genetic la COVID.