In perioada 8 -12 noiembrie, intre orele 8.00 si 12.30, se desfoara campania “Doneaza sange! Fii erou!” organizata de catre Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti in parteneriat cu Institutul de Hematologie Transfuzionala.

Campania va avea loc in Holul de Onoare al Facultatii de Medicina din Bd. Eroii Sanitari, nr. 8. Proiectul “Doneaza sange! Fii erou!” isi propune sa amelioreze lipsa acuta de sange din spitalele din tara “printr-o colecta extensiva si organizarea unei puternice campanii de informare si responsabilizare sociala in acest sens”, anunta organizatorii.

Prin urmare, organizatorii ii invita pe posibilii donatori sa contribuie intr-un cadru profesional, prietenos si comfortabil, pentru a oferi un dar in tacere, avand parte de satisfactie sufleteasca si de: sandwich-uri, cafea, apa, prin bunavointa La Fantana, reducere 50% la transportul in comun, bonuri de masa in valoare de 54 RON, analize gratuite si fursecuri.

Conditiile pentru donatori sunt urmatoarele: sa aveti varsta intre 18-60 ani; sa aveti o stare de sanatate buna; sa nu fi consumat alcool cu 48 de ore inaintea donarii; sa aveti o greutate corespunzatoare (peste 50 kg); sa nu aveti herpes; sa nu fi avut hepatita, TBC, malaria; sa nu fiti racit / sub tratament; sa nu va fi vaccinat in ultimele 2 saptamani; sa nu fiti la menstruatie; sa nu fi suferit vreo operatie minora (in ultimele 3 luni) sau majora (in ultimele 6 luni); sa fiti hidratat si sa fi mancat usor inainte de recoltare (fara grasimi).