Intai de toate trebuie sa stabilim ca dragostea este chimie și ca prima impresie conteaza. Cel mai important lucru pe care il puteți face la prima intalnire este sa fiți voi inșiva. Apoi trebuie sa fiți manierați. „Prea mult” poate fi obositor, iar „prea puțin” nu inseamna tot timpul misterios. Daca va place o persoana, indrazniți! Il/O puteți invita la o cafea.

Este cea mai frecventa invitație, cafeaua sau ceaiul sunt liantul social perfect, cafeneaua și ceaineria fiind localuri agreabile, unde regulile de bune maniere nu sunt extrem de stricte, precum la teatru, muzeu sau la restaurant. Sa stabilim de la inceput: daca vrem sa ieșim cu o persoana, organizam o ieșire in doi. Prima intalnire cu cineva și grupul lor de prieteni sau al nostru, nu mai este o intalnire, este un test. In trecut bunele maniere pretindeau ca domnii sa fie cei care fac invitațiile, niciodata domnișoarele. Astazi, deși studiile arata ca partea masculina iși menține preferința pentru acest lucru, este permis și invers, fara a fi un gest vulgar. Astazi se poarta cavalerismul de ambele sexe. Poate fi inceputul unei relații frumoase. Astazi se pune accent pe considerație, respect și onestitate (deci tot pe eticheta) mai mult decat pe salvarea și protejarea domnișoarelor neajutorate. Deși eticheta spune ca cel care invita platește, puteți stabili acest lucru impreuna. Cu cateva ore inaintea intalnirii este indicat sa confirmați telefonic. Astfel veți inlatura incertitudinea ce planeaza asupra apariței dumneavoastra. Pentru a face o impresie buna este imperativ necesar sa ajungeți la timp. Domnilor, chiar daca ați fost cei invitați, un gest frumos ar fi sa ajungeți cu 10 minute mai devreme și sa ocupați o masa.

Salutul are importanța lui cruciala. Zambiți. Priviți mereu in ochii celuilalt. Fiți atenți la ceea ce spune. Aceste gesturi arata cat de importanta vi se pare acea persoana. Nu va zgarciți in a face complimente sincere fie ca este vorba despre zambet, vestimentație sau orice altceva observați și va place. Subiecte de conversație sunt din belșug. La prima intalnire dorim sa aflam cat mai multe despre partener, așa ca nu va sfiiți sa abordați teme ca literatura, calatoriile sau muzica. Acestea spun mai multe despre noi decat credem și ne ajuta sa identificam lucrurile pe care le avem in comun. In niciun caz nu fiți agresivi sau prea direcți, lasați cate ceva ce merita descoperit la o intalnire viitoare. Mai bine fiți flexibili decat categorici. A face compromisuri este o dovada de respect. Nu abuzați de alcool. Daca la inceput va poate da curaj, finalul poate fi unul dezastruos și impresia creata nu va fi ceea ce v-ați dorit. Atenție la telefonul mobil! Cel mai politicos lucru pe care il puteți face pentru cel/cea cu care v-ați intalnit este sa puneți telefonul in modul silențios și sa nu il scoateți din buzunar. Nu facebook, nu twitter, nu e-mail, nu messenger. 100% prezența. Incercați sa evitați subiecte precum relațiile precedente, tragedii și barfe de la birou.  O persoana care traiește in trecut sau care inca se gandește la ce s-a intamplat la serviciu este, garantam, una foarte plictisitoare. Ah, și nu uitați de romantism! Inca se poarta!