Aceasta este lista noastra alternativa cu cele mai bune seriale pe care HBO le-a produs si pe care le puteti vedea pe platforma: de la „The Leftovers” la „Girls”, trecand prin bijuterii care merita un noroc mai bun, precum „The Comeback”.

Platformele de streaming au lansat atat de multe seriale in ultimii ani, incat este inevitabil ca lista serialelor in asteptare, cele la care nu ajungem sa ne uitam, sa continue sa creasca fara oprire. In cazul HBO , cazul este si mai extrem. Brandul care si-a facut un nume in industrie cu sloganul „Nu este TV, este HBO ” este responsabil pentru multe dintre cele mai bune seriale din ultimii treizeci de ani. 

Veep

Comediile trebuie intotdeauna sa lupte pentru prestigiu, premii si relevanta. Chiar si cele care sunt perfecte de la inceput pana la sfarsit ca Veep. Saltul la televiziunea nord-americana a englezului Armando Iannucci ( Into the Loop ) a avut nevoie doar de cateva episoade pentru a-si gasi tonul si personalitatea: cinicul, salbaticul, verbosul si, mai presus de toate, un portret hilar al esaloanelor superioare ale politicii americane. Au fost momente cand nu se stia daca Veep s-a bazat pe America lui Donald Trump pentru a-si construi comploturile sau daca acesta a fost urmatorul firimiturilor lasate de Selina Meyer pentru a imbratisa absurdul in cea mai haotica presedintie din istoria Statelor Unite.

The Leftovers

Damon Lindelof a fost traumatizat de experienta sa la conducerea Lost, serialul care a schimbat pentru totdeauna modul in care oamenii priveau televiziunea. Nerespectarea generala pentru sfarsitul sau l-a tinut pe scriitor departe de televiziune de ani de zile. 

Cea mai spirituala si profunda serie a HBO incepe la trei ani dupa evenimentul care marcheaza un inainte si un dupa in viata protagonistilor sai. Lindelof nu este interesat de ce s-a intamplat, ci de consecintele pe care acest eveniment periculos le-a avut asupra celor care au supravietuit.

Two Meters Underground

Alan Ball tocmai castigase Oscarul pentru cel mai bun scenariu original pentru American Beauty, filmul Sam Mendes care a scos masca din America din suburbiile bogate. In Two Meters Underground, el s-a indreptat spre moarte (familia disfunctionala care detine o casa funerara) pentru a vorbi despre viata si despre toate contradictiile ei. Inainte de a deveni Dexte , Michael C. Hall a jucat in cel mai uman, subtil si demn portret al unei persoane homosexuale care fusese vazut pana atunci pe un ecran, mare sau mic.

The Comeback

Exista o serie de concepte care, dupa ce au fost utilizate atat de mult, au incetat sa mai aiba sens. Termenul „necesar” este unul dintre ele. „Ahead of its time” este un altul, dar realitatea este ca seria creata cu patru maini de Lisa Kudrow (in primul sau proiect dupa sfarsitul Friends ) si Michael Patrick King (din nou, in primul sau proiect dupa inchiderea povestii lui Carrie Bradshaw – pana la aparitia filmelor – in Sex and the City) a avut premiera inainte ca publicul sa fie gata sa se confrunte cu personaje vulnerabile, iritante, egocentrice, uneori rele, si alteori profund umane.

Game of Thrones

Este considerat unul dintre cele mai bune seriale din istoria televiziunii. Seria are 3 povesti care au loc in paralel. Pe de o parte, lupta pentru tron ​​si putere, pe de alta parte, o tanara se pregateste in drumul sau catre revendicarea legitima a coroanei, intre timp, un grup de barbati exilati lupta impotriva unui dusman puternic care ii ameninta pe toti.

Soprano

Fara indoiala, cea mai buna serie de crime si mafie din istorie. Se concentreaza pe viata lui Tony Soprano, seful mafiei DiMeo. De-a lungul anotimpurilor, putem vedea cum viata selectiva il costa pe Tony sanatatea sa mentala, astfel incat povestea este spusa in principal la prima persoana in timp ce participa la terapie.