Consultanta juridica de la distanta a devenit pentru multe persoane noua normalitate in ceea ce priveste colaborarea cu un avocat. Un concept care s-a dezvoltat rapid intr-un context special, cel al masurilor de restrictie sociala din timpul pandemiei, a deschis calea multor avocati de a putea fi mai aproape de clienti, sa fie contactati mult mai usor, chiar daca, fizic, totul are loc de la distanta.

Multe persoane aleg sa apeleze la un avocat online pentru a-si rezolva rapid si sigur diferitele probleme juridice, mai ales atunci cand au nevoie de lamurire in unele aspecte legale sau atunci cand au nevoie de indrumare in ceea ce doresc sa intreprinda. Problemele care pot fi abordate cu un avocat online sunt multiple si pot face parte din majoritatea domeniilor de expertiza.

Afacere personala

Una dintre cele mai intalnite cereri in ceea ce priveste serviciile de avocat online sunt legate de afacerea personala. Poate sa fie vorba de infiintarea firmei si pasii care trebuie urmati. Daca nu aveti timpul necesar pentru parcurgerea etapelor in ceea ce priveste infiintarea unei firme, un avocat online se poate ocupa de tot ce este nevoie, intr-un timp rezonabil, in schimbul unui onorariu.

De asemenea, daca aveti o afacere online, va veti confrunta mai mult sau mai putin cu regulile ce tin de colectarea si procesarea datelor cu caracter personal. Aceste reguli sunt definite de GDPR si pentru a avea siguranta ca totul se desfasoara in mod legal, este nevoie de ajutorul unui avocat online cu specializare de business law, drept comercial. Va va ajuta cu tot ce tine de verificarea legalitatii GDPR, de implementarea de strategii si monitorizarea derularii conforme a procedurilor de colectare si procesare a datelor cu caracter personal, in vederea prevenirii amenzilor care pot ajunge la sume impresionante de bani.

Divort si familie

Un alt aspect des abordat cu un avocat online este legat de divort. Multe persoane nu cunosc exact ce implica un divort si care este cea mai buna cale de actiune legala in cazul lor, asa ca un avocat va ajuta cu lamurirea si ghidarea in acest sens. De asemenea, dupa cum bine stim, in cazul divortului pe cale judecatoreasca este nevoie de reprezentarea unui avocat. In acest sens puteti incepe colaborarea cu un avocat online, pentru ca apoi sa va intalniti fizic in fata instantei.

Un avocat specializat in dreptul familiei poate oferi sfaturi esentiala in ceea ce priveste procedura de adoptie, aspecte legate de modificarea pensiei de intretinere minor, stabilirea paternitatii, etc.

Mostenire

La fel de mult abordate sunt problemele ce tin de mostenire. Puteti apela la un avocat online pentru a va intelege mai bine drepturile care va revin in calitate de mostenitor si care este cota-parte la care aveti acces, daca vorbim de o mostenire legala. Puteti afla mai multe detalii legate de perioada in care se poate revendica dreptul la mostenire, care sunt pasii de parcurs in momentul in care testamentul nu este considerat legal si astfel se recurge la mostenirea legala, precum si alte elemente ce tin de conflicte de interese si alte neintelegeri care pot sa apara intre mostenitori.

Serviciul de avocat online este cea mai la indemana modalitate de consultanta juridica, prin care economisiti doua resurse esentiale, bani si timp. Alegeti intotdeauna un avocat specializat in domeniul de expertiza in care se incadreaza problema cu care va confruntati, pentru a primi solutii adecvate si eficiente.