Inghetata este unul dintre cele mai recunoscute alimente dulci din intreaga lume. Ceva foarte curios in legatura cu acest desert este ca in vremurile stravechi nu existau aceleasi arome si culori ca si astazi, asa ca este bine sa cunoastem istoria inghetatei.

Inghetata sau, de asemenea, cunoscuta sub numele de inghetata este o mancare rece special congelata, care este facuta din produse lactate, cum ar fi smantana sau lapte si, in unele cazuri, de obicei adauga fructe sau un alt tip de ingredient sau esenta in amestec. Pentru ca acest dulce minunat sa aiba o aroma de zahar, adauga arome, miere, zahar si, in unele cazuri, indulcitori.

In plus, ele adauga de obicei alte ingrediente la inghetate precum; nuci, ciocolata, fructe, galbenusuri de ou, iaurt printre alte substante care il ajuta sa aiba o consistenta mai buna. Istoria banilor este una dintre cele mai interesante care poate exista, asa ca va invitam sa cititi acest articol.

Tipuri de inghetata

Ceva foarte curios despre istoria inghetatei este ca cuvantul inghetata este folosit de mai multe ori pentru a descrie dulciurile congelate intr-un mod global, cu toate acestea, acest cuvant este pastrat aproape intotdeauna pentru dulciurile care sunt congelate si sunt fabricate cu un procente mari de grasime din lapte. In mod similar, semnificatiile unor dulciuri inghetate sunt urmatoarele:

Vafe , inghetata, inghetata cu unt, inghetata facuta cu smantana sau frisca congelata; Acestea sunt oricare dintre dulciurile cu gheata care exista cu diferite niveluri de grasimi vegetale sau lactate, cu toate acestea, aceste niveluri depind de fiecare tara, de exemplu in Statele Unite folosesc mai mult de 10% ca Mexic , dar Argentina foloseste doar mai mult de 6 %.

Inghetata ; Folosesc continutul minim de zahar sau orice alt tip de indulcitor si folosesc, de asemenea, mai putin de 10% din grasimile din lapte.

Crema inghetata ; Se face cu galbenusuri de ou si are mai mult de 10% grasime din lapte. In plus, multi oameni cred ca este un tip de crema congelata datorita continutului ridicat de grasimi.

Sorbet ; Acesta este unul dintre cele mai sanatoase deserturi congelate, deoarece este facut doar cu suc sau un fel de piure de fructe, fara niciun fel de grasime din lapte.

Inghetata pe baza de apa ; Acest desert nu are niciun fel de grasimi din lapte, sunt preparate cu apa, indulcitori si un fel de fructe sau esente. Exista tari in care puteti pune o anumita cantitate de lapte.

Granita ; Este foarte usor de facut, deoarece este necesara doar gheata rasa si i se adauga o esenta de suc sau o bautura alcoolica.

Trebuie remarcat faptul ca ingredientele care se adauga acestor inghetate sunt de regula regularizate de unele tari, concentrandu-se in principal pe acesti parametri.

Cremele congelate sunt fabricate in diferite prezentari si arome diferite, precum cele cu nuci, bucati de ciocolata, fructe, printre altele. In mod similar, cele mai bine vandute arome la nivel international sunt ciocolata, capsuna, lamaia, vanilia si smantana.

Exista 3 moduri de a gasi o inghetata pe piata, mai jos vom vorbi despre ele, astfel incat sa fiti constienti atunci cand cumparati produsul:

Inghetata din zona industriala

Aceste inghetate sunt fabricate in masini industriale, sunt fabricate cu o cantitate mare de substante chimice, cum ar fi aromele si pigmentii artificiali, de asemenea, adauga regulatori care sunt responsabili pentru aroma si aspectul acesteia, aceste inghetate au cantitati diferite de aer in interior. Inghetatele industriale sunt cea mai mare cerere la nivel mondial, prin urmare nu au un cost atat de ridicat.

Inghetata lichida

In unele piete se gaseste de obicei acest tip de inghetata, acelasi lucru se datoreaza faptului ca nu sunt bine refrigerate sau au trecut printr-o perioada de decongelare si nu au capacitatea de a avea frigul normal pe care il necesita pentru a fi congelat si, prin urmare, sunt topite.

Inghetate lucrate manual

Aceste inghetate nu necesita utilizarea unor masini mari, deoarece sunt fabricate de obicei in companii mici, iar procesul de fabricatie este manual. Pentru fabricarea acestor inghetate, trebuie folosite numai ingrediente naturale, fara niciun fel de substanta chimica, ca in cazul inghetatelor industriale care contin indulcitori artificiali, pigmenti si chiar conservanti.

Aceste produse nu au de obicei atat de mult aer in interior si, de asemenea, aspectul lor este de obicei cremos. In ceea ce priveste pretul acestui produs, acesta este mult mai mare decat inghetata industriala, deoarece necesita mai multe ingrediente si, in acelasi mod, sunt fabricate la scara mai mica. Tari precum Argentina, Germania, Italia si Japonia au implementat mai mult aceasta tehnica de fabricare a inghetatei artizanale.

Inghetata moale

Aceasta inghetata se face folosind un amestec prefabricat, care este turnat in aparatul de congelare de dimensiuni mici. La momentul servirii inghetatei, trebuie apasata maneta masinii, indepartandu-se astfel inghetata. Aceasta inghetata are o cantitate uriasa in interior si are o textura foarte docila si este la randul ei usoara.

In plus, aceste inghetate sunt considerate mai ieftine, deoarece nu au nevoie de un proces puternic de inghet, ca in cazul altor tipuri de inghetata. In Venezuela , este cunoscut sub numele de nacele si numele sau se datoreaza faptului ca este un con facut din aluat de foietaj si inghetata este plasata in el. Aceste inghetate sunt vandute mai ales in magazinele de fast-food si in taraba ciudata de pe strada.

Inghetata pe farfurie rece

Acest tip de inghetata este fabricat plasandu-l pe o farfurie mare, care are o temperatura de -20 C °, este fabricata prin intermediul acestei baze atat de inghetate, in care se adauga ingredientele necesare, in acest proces placa raceste Se amesteca, cu ajutorul a doua spatule puteti obtine consistenta inghetatei.

Aceasta noua prezentare a inghetatei provine din Asia si fabricarea sa se bazeaza pe ingrediente naturale. Principalul ingredient pentru a face aceasta inghetata este smantana si laptele, cu toate acestea, exista persoane care folosesc soia sau un lapte care nu contine zahar.