Alegerea unui sistem de irigatii nu este usoara. Exista multe optiuni, preturi foarte diferite si intrebari importante de luat in considerare in functie de gradina dvs.

A avea un sistem adecvat de irigare este important atunci cand planificati intretinerea gradinii dvs. sau porniti gradina la care ati visat intotdeauna. Nu numai ca este o cerinta fundamentala pentru a-i mentine sanatosi, dar este o modalitate buna de a reduce timpul necesar pentru ingrijirea lor. Impartasim un ghid cu cele mai populare tipuri de irigatii, avantajele si dezavantajele acestora si modul de instalare a acestora in casa dvs.

Tipuri de sisteme de irigatii

Sistemele de irigatii sunt proiectate pentru a satisface nevoile culturilor dvs. si pentru a reduce efortul fizic si timpul necesar. Sunt importante pentru a acoperi lipsa ploii sau pentru a regla cantitatea de apa pe care o primesc plantele sau gazonul in sine. Aflati despre cele mai bune optiuni pentru a va ingriji gradina sau gradina intr-un mod practic si eficient.

Inainte de a alege sistemul corect pentru curtea dvs., ar trebui sa faceti o evaluare preliminara pentru a determina conditiile climatice ale locului in care locuiti, spatiul pentru apa, apa disponibila si cantitatea pe care trebuie sa o furnizati. Cu aceste date, puteti alege cea mai potrivita irigatie in functie de nevoile si posibilitatile dvs. Optiunile sunt:

Irigare prin picurare

Daca aveti plante sau flori horticole in gradina dvs. , sistemul de picurare este, fara indoiala, sistemul ideal. Are un nivel ridicat de eficienta, deoarece aplica cantitati mici de apa local la radacinile plantelor.

Sistemul consta dintr-o teava flexibila in care sunt introduse cat mai multe picuratoare, dupa cum este necesar. Cantitatea acestora va depinde de dimensiunea curtii si de numarul de plante de care aveti nevoie pentru a uda. Care este functia picatoarelor? Dozati apa corect, astfel incat sa se furnizeze lichidul necesar si sa se evite deseurile si excesele.

Irigare prin aspersiune

Este o optiune excelenta pentru gradinile cu multa iarba si plante joase. Acest sistem consta din aspersoare sau bartolite care sunt asezate de-a lungul solului si, prin intermediul unei retele de tevi si a unei pompe care ofera presiune apei, permite o irigare uniforma a intregii suprafete.

Irigarea cu ceata

„Sistemul de ceata” sau irigarea cu ceata este un sistem in care apa este furnizata sub forma de picaturi foarte mici, asemanatoare cu ceata sau cu ploaia groasa. Acest tip de irigare ajuta si la scaderea temperaturii locului in care este plasata, motiv pentru care este utilizat pe scara larga in sere si pentru cultivarea ciupercilor.

Irigare cu micro-aspersoare

Daca plantele dvs. au nevoie de irigare cu volum redus, microaspersoarele sunt o alternativa excelenta pentru gradina dvs. La fel ca cel precedent, acest sistem este de asemenea utilizat pe scara larga in pepiniere si pentru umezirea florilor si a legumelor cu frunze.

Sistem de irigare la domiciliu

Daca sunteti unul dintre acei oameni carora le place sa-si creeze propriile instrumente, va vom spune cum sa construiti un sistem de irigare prin picurare cu elemente pe care sa le gasiti sau sa le cumparati cu usurinta.

Irigarea consta in aprovizionarea cu o cantitate suficienta de apa a culturilor si astfel satisfacerea nevoilor lor de apa, luand in considerare fiecare tip de cultura, cantitatea de ploaie care cade in zona in care este stabilit terenul de plantare si tipul de sol. din care se va obtine recolta mult asteptata.

Apa este resursa naturala esentiala pentru obtinerea fructelor agriculturii si gradinaritului; Pentru a determina tipul de irigatie care urmeaza sa fie utilizat pentru culturi, sunt necesare planificarea si investitiile, precum si infrastructura adecvata.

Pentru culturi frecvente si in functie de caracteristicile fiecarei insamantari, este necesara o distributie sistematica a apei, care, intr-un mod practic si eficient, duce lichidul vital acolo unde este necesar, folosind canale, apeducte, aspersoare si rezerve de apa. apa, care contribuie la buna dezvoltare a culturilor.