Pe langa mentinerea unei pozitii corecte, aplicarea de comprese calde si reci sau efectuarea de masaje cu creme antiinflamatorii ne pot ajuta cu durerea de spate.

Lovirea spatelui (sau a coloanei vertebrale) este o afectiune comuna pe care o putem experimenta cu totii din cand in cand. Poate afecta zona coloanei vertebrale sau regiunea lombara.

In plus, de obicei provoaca durere si o limitare notabila a mobilitatii noastre. Din acest motiv, este necesar sa solicitati atentia unui kinetoterapeut bun care poate debloca acele vertebre ciupit.

Mai jos vom discuta despre cateva tratamente naturiste care pot fi folosite pentru a completa ajutorul specialistilor. Pe de alta parte, va vom spune si cum sa preveniti problema, dar mai intai vom analiza cauzele impactului de spate.

Impactul spatelui: la ce se datoreaza?

In general, impactul spatelui se datoreaza unei leziuni a unei vertebre, din cauza unui blocaj. Acum, trebuie remarcat faptul ca exista doua tipuri de prindere, care ne vor oferi un indiciu despre originea si tratamentul ulterior.

Tipuri de impact asupra spatelui

  • Deplasarea unui disc spinal poate duce la un nerv ciupit. In acest caz, durerea va fi foarte intensa, pana la punctul de a iradia in partea inferioara a spatelui pana la picior, sau de la gat pana la brat. Retineti ca un nerv ciupit este originea sciaticii.
  • La randul nostru, putem experimenta ceea ce este cunoscut sub numele de durere axiala din cauza unui disc rau. Pe masura ce spatiul dintre un disc si altul este inflamat, provoaca un mare disconfort.

Trebuie sa tinem cont de faptul ca aceste caracteristici pot aparea de-a lungul zonei cervicale, dorsale sau lombare. Cu toate acestea, este intotdeauna mai frecvent ca impingementul sa apara in partea inferioara a spatelui, deoarece este in aceasta zona unde concentram cea mai mare rotatie si forta in fiecare zi.

Care sunt principalele cauze ale durerii de spate?

Ceea ce cauzeaza impactul spatelui este o leziune a coloanei vertebrale. Acum, de ce apare aceasta ranire? Arunca o privire la cele mai frecvente cauze ale acesteia:

  • Unul dintre  motivele principale este  suprasolicitarea, mai ales cand am ridicat o sarcina si aproape instantaneu am simtit „un scartait”.
  • De asemenea, influenteaza mentinerea unor posturi proaste pentru o perioada lunga de timp.
  • A avea osteoartrita poate fi un alt factor relevant.
  • In cele din urma, o alta cauza a impactului spatelui poate fi o trauma dintr-un accident.

Una dintre cele mai bune modalitati de a preveni lovirea spatelui este sa avem grija de posturile pe care le adoptam.

Trebuie sa limitam foarte mult greutatea pe care o purtam si sa ne amintim mereu ca spatele este axa corpului nostru si, prin urmare, ca  este necesar sa promovam miscarile armonice si sa evitam un stil de viata sedentar.

Tratament naturist pentru lovirea spatelui

In primul rand trebuie sa mergem la medic pentru un control si sa ne spunem care este diagnosticul si tratamentul.  Ulterior, putem merge la un kinetoterapeut bun pentru ca, prin masajele adecvate, sa ne ajute sa amelioram ciupitul dintr-o anumita zona.

Pe de alta parte, daca durerea este foarte intensa, vor fi si medicii cei care vor recomanda fie clasicul antiinflamator, fie, dupa caz, un corticosteroid.

Acum haideti sa vedem cateva sfaturi naturale simple pe care le putem indeplini acasa.

Comprese calde si reci cu rozmarin

Tratamentul cald-rece poate ajuta la ameliorarea umflaturilor si durerii de la impactul spatelui. Urmati pasii de mai jos pentru a o aplica:

  • Mai intai, infuzam 2 litri de apa cu 10 crengute de rozmarin.
  • Dupa aceasta, vom duce 1 litru de infuzie intr-o sticla de plastic si o vom ingheta.
  • Trebuie sa pastram celalalt litru cald pentru a umezi compresele de bumbac in el.
  • Odata ce am facut acest lucru, aplicam sticla rece, ruland-o doar cateva secunde pe spate. In continuare, ne vom relaxa cu acea carpa calda si umeda.

Masaje blande si bai cu uleiuri esentiale

Masajele si baile cu uleiuri esentiale pot ajuta la afectarea spatelui.

  • O data pe zi, putem pregati o baie relaxanta cu lavanda. Aceasta planta are proprietati antiinflamatorii si relaxante, care pot fi foarte utile impotriva durerilor de spate.
  • La randul nostru, putem lasa un membru al familiei sa ne faca un masaj bland (doar pentru ca uleiul sa va patrunda in piele) pe baza de uleiuri esentiale, precum uleiul de ruda.
  • O alta optiune grozava este sa aplici o crema sau o masca cu musetel sau arnica. Aceasta planta medicinala este foarte terapeutica. Il vei gasi in farmacii si poate contribui la ameliorarea diverselor disconforturi.

Cea mai buna infuzie pentru afectarea spatelui

In magazinele naturiste gasesti gheara diavolului ( Harpagophytum procumbens ), o planta careia i se atribuie proprietati analgezice si antiinflamatorii si care, prin urmare, ar putea ajuta la ameliorarea disconfortului.

Desi este adevarat ca nu va avea intensitatea ibuprofenului sau a diclofenacului, poate fi util in unele cazuri (autorizare prealabila a medicului).

Daca suferiti de hipoglicemie, ulcere gastrice sau orice patologie cronica, nu consumati acest remediu. De fapt, idealul este sa te consulti mereu cu medicul inainte de a-l consuma. 

Unele remedii naturiste pot ajuta la ameliorarea durerilor, cum ar fi lovirea spatelui. Cu toate acestea, nu uitati niciodata sa consultati un medic sau un kinetoterapeut, deoarece atentia lor este esentiala in astfel de cazuri.