Stimularea adecvata a punctului Feng Fu cu terapia cu gheata poate ajuta la ameliorarea mai multor afectiuni comune. Va spunem in detaliu despre beneficiile si aplicatiile sale.

In medicina traditionala chineza, corpul este considerat un sistem energetic. Pe baza acestui fapt, de secole a folosit tehnici precum acupunctura, presopunctura si masajul pentru a obtine un echilibru energetic si a imbunatati sanatatea. Care este punctul Feng Fu ?

Chinezii au descoperit ca organismul are diferite puncte de presiune care, atunci cand sunt stimulate, pot promova bunastarea atat fizic, cat si emotional. Punctul Feng Fu este unul dintre acele puncte a caror stimulare poate fi buna pentru organism. 

Acest punct este situat exact acolo unde capul si gatul se intalnesc, iar semnificatia lui in limba noastra este „palatul vantului”. Pentru a lucra la ea, se foloseste terapia cu gheata, cu care persoana se poate simti mai vitala si mai plina de energie.

Pentru ce este stimularea punctului Feng Fu?

Majoritatea dintre noi cauta sa ne imbunatatim calitatea vietii, sa prevenim imbatranirea prematura, sa avem mai multa energie si, mai presus de toate, sa evitam durerea sau imbolnavirea. Pentru a realiza acest lucru, este esential sa mentineti un stil de viata bun si sa evitati stresul si activitatile cu risc ridicat. 

Cu toate acestea, pe langa cele de mai sus, pot fi aplicate terapii complementare precum stimularea cu gheata a punctului Feng Fu. Este o tehnica straveche care ajuta la echilibrarea corpului si a mintii, care la randul sau favorizeaza prevenirea si ameliorarea diferitelor probleme care afecteaza frecvent sanatatea.

Contextul acestei terapii

Pe masura ce trece timpul si cu fiecare experienta pe care o avem de-a lungul vietii, experimentam diferite tipuri de durere, de la cap pana la picioare. Durerea poate fi rezultatul unei leziuni fizice precum taieturi, arsuri, lovituri, printre altele.

Ele pot fi si interne, cum ar fi durerile de cap, durerile de dinti sau durerile gastrice. Cand acest simptom este recurent, activitatile zilnice sunt modificate si calitatea vietii scade. De fapt, interventia unui medic poate fi necesara.

Cel mai frecvent tratament pentru durere sunt analgezicele si antiinflamatoarele. Cu toate acestea, in functie de cauza acesteia, pot fi necesare alte medicamente. Pe langa aceasta, putem incerca tehnici de medicina alternativa, precum stimularea punctului Feng Fu , care pare a fi utila impotriva afectiunilor.

Aceasta terapie cu gheata este derivata din acupunctura. Acesta din urma foloseste o metoda de inserare a acului pentru a promova starea de bine. Cu toate acestea, in cazul punctului Feng Fu , este necesar sa folositi doar un cub de gheata.

Metoda de stimulare a punctului Feng Fu

  • Intindeti-va pe burta si plasati un cub de gheata pe punctul Feng Fu, situat la baza craniului, chiar sub marginea inferioara a calotei, in partea de sus a gatului.
  • Lasati-l acolo timp de 20 de minute, tinandu-l pe loc cu o esarfa sau un bandaj, astfel incat sa nu alunece.
  • Daca gheata se topeste prematur, schimbati-o cu alta.
  • Este important sa repetati procedura in mod regulat, cu pauze de doua sau trei zile.
  • Regula principala este sa o faci pe stomacul gol si, daca este necesar, din nou inainte de a merge la culcare.

Odata ce ati plasat gheata pe punctul Feng Fu , veti simti frigul doar aproximativ 40 de secunde. Dupa acest timp, vei incepe sa simti o usoara senzatie de caldura care va face terapia mai placuta.

Beneficiile stimularii punctului Feng Fu

Ca si in cazul altor terapii complementare, beneficiile descrise ale stimularii punctului Feng Fu nu sunt sustinute de stiinta si provin in mare parte din date anecdotice de la cei care au efectuat-o.

Este important sa tineti cont de acest lucru, deoarece indica faptul ca nu este un tratament de prima linie impotriva bolilor si nu trebuie utilizat pentru a inlocui terapiile sau medicamentele prescrise de medic.

Prin urmare, trebuie sa consideram realizarea lui o simpla completare pentru imbunatatirea calitatii vietii si reducerea anumitor afectiuni. In plus, vom tine cont de faptul ca poate fi sau nu eficient. Beneficiile care i se atribuie sunt:

  • Ajuta la imbunatatirea starii generale de spirit si a vitalitatii.
  • Poate contribui la ameliorarea durerilor de cap, a durerilor de gat si a problemelor articulare, asa cum arata cercetarile efectuate in 2015.
  • Reduce tensiunea musculara cauzata de stres.
  • Relaxeaza sistemul nervos si poate ajuta la reducerea simptomelor de depresie si oboseala.

Terapia care stimuleaza punctul Feng Fu nu produce de obicei reactii nedorite. Cu toate acestea, nu este recomandat femeilor insarcinate, persoanelor cu stimulatoare cardiace si pacientilor cu epilepsie si schizofrenie. De asemenea, este indicat sa consultati un profesionist in cazul in care aveti o alta afectiune speciala.