In Bucuresti, sansele de a avea nevoie de serviciile unui avocat sunt mult mai mari. Te poate ajuta sa ai in vedere colaborarea pe termen lung cu un avocat sau un cabinet de avocatura specializat in mai multe domenii. Poate fi specializat in dreptul familie si te poate ajuta in cazuri de divort, stabilirea tutelei sau poate chiar in partaj.

Poti avea nevoie de un sfat in ceea ce priveste contractul de munca, atunci iti este necesar un avocat specializat in dreptul muncii. Din fericire, poti gasi servicii avocat in Bucuresti si cabinete cu multe specializari. Afla care sunt toate specializarile.

Foarte putini dintre noi au o cultura legala si juridica vasta, asa incat, in fata provocarilor vietii sa stie exact ce servicii avocatuyra au nevoie. Am cerut opinia ad-avocat.ro, o casa de avocatura boutique, cu multe specializari, pentru a afla cum sa alegi un avocat bun dar si cum sa construiesti o relatie de incredere cu el.

Ideal este ca atunci cand ai nevoie de un avocat sa mentii relatia ca in cazul unui medic, sa mergi periodic la consultatii, atunci cand iei deciizii pe plan juridic. In realitate, in contextul actual, in Romania, nu se intampla asa si cel mai des avocatul se alege rapid, in situatii de urgenta. Adesea trebuie sa iti alegi avocatul sub presiunea timpului, iar in aceste conditii, alegerea unui avocat se poate dovedi o misiune dificila. Daca cauti un avocat Bucuresti, te invitam sa descoperi cateva criterii ce te vor ajuta in demersul tau, asa incat sa alegi un specialist bun, acre sa te reprezinte cu succes.

Ce trebuie sa stii inainte sa alegi un avocat

Relatia dintre client si avocat porneste de la nevoia unor servicii juridice calificate. Daca esti in pozitia de a alege servicii legale si cauti un avocat Bucuresti, asigura-te ca ai inteles cateva aspecte esentiale despre relatia client-avocat! Am stat de vorba cu specialistii ad-avocat.ro pentru a-ti inlesni procesul de alegerea unor servicii de avocatura de calitate, cu expertiza.

●      Ce alegi: avocat sau membru al Baroului Constitutional? Persoanele care-si aroga calitatea de avocat, ca urmare a apartenentei acestora la Baroul Constitutional, nu au calitatea de avocat, iar activitatea lor reprezinta un demers infractional. sfatul nostru este sa nu apelati la serviciile lor!

●      Alegeti un avocat cu nivel de pregatire ridicat, documentati-va bine in ceea ce priveste studiile si expertiza specialistilor alesi. Va intereseaza portofoliul de clienti si cauze similare solutionate.

●      Este important cand alegeti o casa de avocatura sau un avocat sa nu ii ascundeti nimic cu privire la caz. Rolul avocatului nu este sa va judece, ci sa va ofere cea mai buna consultanta.

●      Alegeti servicii avocatura nu in functie de varsta, ci de experienta! Prejudecatile care spun ca un avocat tanar este incapabil si un altul in varsta experimentat nu va fac bine. Tineretea poate fi un atu in cazuri ce au nevoie de abordare altfel.

●      Nu faceti distinctii intre barbatii avocati si femeile avocat. Un specialist bun nu tine cont de sex.

●      Avocat celebru sau avocat mai putin cunoscut? Celebritatea unui avocat reprezinta, de cele mai multe ori brandingul personal, sau experienta profesionala a sa dar si un set de aptitudini personale. Notorietatea avocatului tine si de personalitatea lui, de capacitatea acestuia de a-si valorifica succesele, de preocuparea si de implicarea acestuia in asigurarea renumelui profesional.

●      Avocat scump sau avocat ieftin? Nivelul onorariilor percepute de avocati sunt in general corelate cu implicarea acestora in serviciile pe care le ofera. Un onorariu mic presupune un nivel scazut de implicare. Un onorariu mare poate responsabiliza avocatul mai mult in activitatea sa. Cel mai des, onorariul pe ora este cel mai eficient, tocmai de aceea si specialistii ad-avocat.ro au ales sa isi desfasoare activitatea in regim de casa de avocatura boutique, cu clienti mai putini si abonamente lunare cu ore incluse.

●      Cauti un avocat Bucuresti individual sau firma de avocatura? Exista avocati cu o performanti si profesionisti in ambele forme de organizare a profesiei. Important este demersul facut pentu client si resursele implicate iar o firma de avocatura dispune de o baza materiala semnificativ mai mare, de personal mai numeros, de specialisti in domenii vaste ale dreptului.

Relatia client-avocat: cum se construieste

Este foarte important de retinut: nicio speta nu este identica cu alta si de aceea, deci alegerea unei case de avocatura poate ajuta sa gasesti un specialist sau mai multi in cadrul aceleiasi asociatii, ceea ce va inlesni procesul.

Relatia avocat – client trebuie sa fie bazata pe incredere. Un avocat trebuie sa cunoasca toate detaliile legate de caz. Ceea ce tu poti considera irelevant poate reprezenta indicii importante in strategia unui caz, asa ca nu ascunde nimic, nici cele mai incomode detalii. Scopul este sa nu le auda in premiera in sala de judecata! Corelativ, un avocat bun nu trebuie sa te minta, ci sa iti ofere imaginea de ansamblu si sa iti prezinte posibilitatile de evolutie a cazului tau. Un avocat iti va spune punctele forte si punctele slabe ale cazului tau, pentru a avea o imagine despre ceea ce poti obtine si ceea ce poti pierde, in urma unei actiuni in judecata.

Cauti un cabinet avocatura Bucuresti? Alege ad-avocat.ro!

Ad-avocat.ro este solutia daca esti cautarea unui avocat Bucuresti. Aici vei gasi specialisti in mai multe ramuri ale dreptului, in plus, serviciile acestei case de avocatura sunt in regim boutique. Altfel spus, ei aleg mai putini clienti si ofera abonamente lunare, cu un anumit numar de ore, specific fiecarui buget si in functie de cerinte si gravitatea cazurilor.

De la negocierea sau incheierea unui contract de munca individual, nerespectarea contractului de catre angajator si pana la probleme mai serioase precum malpraxisul sau succesiunea, un avocat iti poate face dreptate daca ti-au fost incalcate drepturile. Indiferent de situatia pe care o ai, de procesul pe care trebuie sa il duci la capat, a alege o casa de avocatura precum ad-avocat.ro cu experti in mai multe domenii, te va ajuta sa depsesti greutatile fara probleme.