Cu aceste remedii naturale poti ameliora disconfortul si imbunatati aspectul varicelor. Dar nu uitati ca pentru a preveni problemele venelor, cel mai bine este sa evitati un stil de viata sedentar si sa urmati o dieta buna.

Varicele sunt vene umflate care pot fi vazute sub suprafata pielii. Acest lucru se intampla atunci cand sangele nu curge corect de la extremitati catre inima. Desi apar de obicei pe picioare, se pot forma si in alte parti ale corpului.

Aceasta afectiune poate fi dureroasa si afectata de cheaguri de sange care impiedica circulatia. Stiati ca unele remedii naturale ajuta la ameliorarea disconfortului? In articolul urmator va spunem care sunt acestea si de ce ar trebui sa le includeti in rutina zilnica. Ia-ti notite!

Care sunt cauzele si simptomele venelor varicoase?

Dupa cum am mentionat, venele varicoase apar atunci cand valvele din vene inceteaza sa functioneze corect si sangele incepe sa se acumuleze in valve in loc sa curga inapoi in inima. Potrivit Clinicii Mayo, printre cei mai comuni factori de risc care pot favoriza aparitia acestei afectiuni se numara urmatorii:

  • Fundal de familie.
  • Varsta inaintata, in special la femei.
  • Supraponderala.
  • Stilul de viata sedentar, lipsa miscarii sau mentinerea aceleiasi posturi pentru o perioada lunga de timp.
  • Sarcina.

Pentru a pune diagnosticul, medicul va examina picioarele si va efectua o ecografie pentru a verifica fluxul sanguin. De asemenea, va pune intrebari despre orice durere sau simptome pe care le aveti. Exista anumite semne care sunt foarte vizibile, cum ar fi bombarea venelor si culoarea lor albastruie,

Cu toate acestea, exista si alte semne care pot chiar limita activitatile zilnice si se agraveaza atunci cand persoana sta sau sta in picioare perioade lungi de timp. Potrivit unei publicatii National Heart, Lung and Blood Institute, acestea includ:

  • Umflatura.
  • Durere.
  • Senzatie de greutate in picioare si picioare.
  • Mancarime.
  • Crampe nocturne.

Remedii naturiste pentru vene varicoase

Dupa cum puteti vedea, exista factori, precum supraponderalitatea si antecedentele familiale, care ar fi decisive pentru dezvoltarea venelor varicoase. In cazul in care suferiti de ea, desi nu exista o alternativa magica pentru a le face sa dispara, unele remedii naturiste ar putea ajuta la atenuarea disconfortului cauzat de aceasta afectiune. Va spunem care sunt.

1. Usturoi

Desi nu exista dovezi stiintifice cu privire la efectele sale in tratarea acestei afectiuni, usturoiul este de obicei recomandat in domeniul popular ca unul dintre remediile naturale pentru ameliorarea disconfortului cauzat de varice.

Cum se utilizeaza?

Daca nu face parte din dieta obisnuita, puteti zdrobi patru catei de usturoi, ii puteti amesteca cu alcool medical si aplicati solutia intr-o compresa pe varice.

2. Aloe vera

Aloe vera este unul dintre cele mai utilizate produse atunci cand vine vorba de tratarea ulcerelor si inflamatiilor tractului gastrointestinal. Ceea ce multi nu stiu este ca, in combinatie cu tratamentul prescris de medic, acesta este un alt remediu naturist care ar fi de folos pentru atenuarea afectiunilor varicelor.

Cum se utilizeaza?

Cel mai practic este sa aplici comprese fierbinti cu aloe vera pe varice si sa le lasi sa actioneze cateva minute.

3. Otet de mere

Otetul de mere este creditat cu multe beneficii pentru sanatate, inclusiv scaderea in greutate si scaderea nivelului de colesterol si zahar din sange. In ceea ce priveste venele varicoase, un studiu clinic efectuat de Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine indica faptul ca aplicarea sa locala ar putea fi utila pentru a face fata disconfortului acestei afectiuni. 

Cum se utilizeaza?

Ca si aloe vera, se recomanda umezirea unei carpe umede in otet de mere si aplicarea pe varice, dar fara presare.

4. Morcov, otet si aloe vera

Unguentul cu morcovi, otet si aloe vera este o optiune buna, deoarece combina proprietatile acestor trei ingrediente. In plus, ar putea promova hidratarea si combate retentia de lichide intr-un mod complet natural.

Cum se utilizeaza?

Trebuie doar sa le bateti pe toate pana obtineti o consistenta groasa si sa o aplicati direct pe varice. Se lasa sa actioneze 30 sau 40 de minute si se clateste cu apa rece.

Se poate preveni aparitia venelor varicoase?

Raspunsul la aceasta intrebare este nu. Desi este posibil sa preveniti agravarea venelor varicoase, nu exista nicio modalitate dovedita de a preveni aparitia acestora. Cu toate acestea, un stil de viata sanatos ar fi util in amanarea problemelor venelor cat mai mult posibil. Urmati aceste sfaturi:

  • Evitati sa ramaneti in aceeasi postura pentru o perioada lunga de timp. Atunci cand stai asezat, este de asemenea recomandat sa nu incrucisezi picioarele sau sa ridici picioarele.
  • Faceti exercitii sau macar intindeti-va pentru a va misca membrele.
  • Mentineti o dieta sanatoasa si evitati supraponderalitatea.
  • Evita sa porti tocuri inalte si haine stramte pe picioare ca obicei.

Varicele pot provoca complicatii pe termen lung. In acest caz, exista mai multe tratamente, atat chirurgicale, cat si farmacologice, pentru a le indeparta sau a imbunatati circulatia. Pentru a evita atingerea acestui punct, este important sa urmati recomandarile medicului si sa va bazati pe remediile naturiste mentionate.