Inspira-te din urmatoarele sfaturi utile pentru prevenirea obezitatii la copii. Ajuta-l pe copilul tau sa adopte un regim alimentar echilibrat si bogat in fructe si legume sanatoase.

1. Serveste portii ideale

In cazul in care observi ca apetitul copilului tau este foarte mare, evita sa pui bolul cu paste sau sosuri pe masa. Stabileste tu portia ideala si alege farfurii de o dimensiune medie. Este foarte important ca micutul tau sa se sature, insa, exista cazuri cand cei mici nu citesc corect mesajul de satietate trimis de organismul lor. Nutritia sanatoasa este o modalitate ideala pentru prevenirea obezitatii.

2. Alege deserturi sanatoase

In loc sa umpli frigiderul sau dulapurile cu ciocolata, bomboane si napolitane, investeste in fructe dulci. Copiii adora gustul delicios al pepenelor, al bananelor si al capsunelor. Pune cosul cu fructe pe masa pentru a oferi un desert gustos si bogat in vitamine copiilor tai. Incearca sa renunti la saratele si dulciuri cu aditivi si coloranti pentru a imbunatati conditia fizica si psihica a micutului tau.

3. Restrictioneaza timpul petrecut de copil in fata calculatorului

Chiar daca ai nevoie de creativitate, merita sa gasesti tot feluri de activitati pe care le poti face impreuna cu copilul tau pentru prevenirea obezitatii. Limiteaza timpul pe care micutul tau il petrece in fata televizorului sau a calculatorului la cel mult 2-3 ore pe zi. Consecintele sedentarismului sunt foarte grave in special cand vine vorba de sanatatea copiilor. Stabileste un program zilnic alcatuit din exercitii fizice si activitati amuzante.

4. Renunta la consumul bauturilor dulci si carbogazoase

Caloriile lichide sunt deosebit de periculoase mai ales daca le consuma copiii. Vei reusi sa reduci aportul de calorii al copilului daca elimini de pe lista de cumparaturi bauturile si sucurile carbogazoase cu aditivi si indulcitori. Investeste intr-un blender pentru a prepara smoothie-uri apetisante sau obisnuieste-l pe micutul tau sa bea apa plata. Dieteticienii recomanda adoptarea acestui obicei sanatos pentru prevenirea obezitatii.

Prepara un mic dejun sanatos si satios pentru micutul tau. In loc sa ii oferi cereale dulci cu coloranti si ingrediente artificiale opteaza pentru iaurt probiotic, o omleta, ou fiert respectiv mezeluri din carne de pui sau curcan. O astfel de gustare ofera energia necesara copilului pentru a obtine rezultate deosebite la scoala.

6. Invata-l pe copilul tau sa renunte la obiceiurile proaste

Micutul tau sta cu o punga de chips in fata calculatorului sau a televizorului? Potrivit nutritionistilor, acest obicei poate duce la acumularea kilogramelor in plus. De asemenea, cei mici vor sa manance dulciuri inaintea meselor principale. Ca parinte, trebuie sa adopti un regim alimentar echilibrat pentru prevenirea obezitatii si pentru a inspira copiii tai.