Au fost ele ceva transferari, au fost cateva barfe, a mai fost si Supercupa, dar nimic nu egaleaza in savoare meciurile de Liga I. Iata ca nici Dinamo, cu evolutia sa mediocra de la Chisinau nu a reusit sa capteze asa mare interes. Dar de acum gata. Liga lui Mitica ne va umple din nou paginile.

Meciul de debut al Ligii I este unul foarte interesant, cel putin din ounctul meu de vedere. Sportul Studentesc va juca impotriva Otelului Galati. Oaspetii vin cu aureola unei echipe tinere, capabila de sinusoide extraordinare. Gazdele au avantajul ca joaca pe teren propriu, iar la revenirea pe prima scena sunt in foame de afirmare. Este un meci intre doua echipe tinere, cu jucatori de mare viitor. Este un joc intre echipe care ar trebui, in opinia mea, sa insemne profilul majoritatii din Liga I.

La 2-3 kilometri distanta, in aceeasi seara, vom asista la duelul unor echipe de calibru din campionatul nostru. Rapid si FC vaslui vor evolua intr-o partida foarte echilibrata, baietii lui Porumboiu putand oricand sa produca surpriza. Sunt tare curios sa vad cum se va comporta Rapidul, in atare situatie, mai ales ca situatia financiara, controlata de acelasi Copos este ca pe…. vremea lui Copos.

Intre cele doua jocuri, norocoasa formatie Pandurii Tg. Jiu va juca acasa impotriva celor de la  Unirea Urziceni. Asadar, meciuri unul si unul. Propun ca de acum incolo, pe acest blog, sa urmarim cu atentie latura strict sportiva a disputelor din Liga I, fara a ne amesteca in vreun fel in alte probleme adiacente.

Daca doriti sa incercam un pronostic pentru cele trei meciuri, as spune ca Sportul Studentesc si Otelul au mari sanse sa obtina fiecare cate un punct in meciul de debut. Rapidul nu va invinge pe vaslui, sau daca o va face va fi cu mare noroc, in timp ce Pandurii pleaca evident cu sansa a doua in fata Unirii.

Haideti sa vedem deci ce va fi, dupa care vom mai vorbi de restul etapei…