Evocand un alt timp si loc, aceasta reproducere a unei practici de citire in tarot din secolul al XIX-lea, caracterizeaza o epoca trecuta, oferind in acelasi timp indrumare si intelepciune de moda veche. Tarotul tiganesc are o origine veche si interpretarile si secretele din spatele cartilor sunt transmise din generatie in generatie. 

Chiar daca la prima vedere par niste carti desenate si atat, in cultura tiganeasca, aceste carti sunt asoiate cu magia alba sau magia neagra in functie de calea aleasa de ghicitoarea in tarot, potrivit informatiilor din sursa tarot.ro. 

Tarot tiganesc – semnificatii generale carti

Tarotul tiganesc este asemanat mai mult cu misticismul si magia, spre deosebire de interpretarile de pe site-urile de tarot online din prezent. In spatele cartilor de tarot tiganesc se ascund secrete pastrate de-a lungul timpului. 

1. Batrana – Poate fi ceva din trecut care sa faca parte din viata ta. Aceasta carte mai poate semnifica si decizii intelepte. In mod alternativ, in tarot tiganesc, aceasta carte reprezinta practici neobisnuitesi si gandire rigida. Tot aceasta carte indica faptul ca acea persoana se teme de trecerea timpului si de imbatranire.

2. Mesaj – Anunt sau invitatie. Asteptarea rezultatelor si / sau a unui apel telefonic. Exista un mesaj important pe care trebuie sa il transmiteti.

3. Scrisoare – Un raspuns, aprobare, cerere, document, contract. Un mesaj prin orice mod de comunicare. Informatiile noi aduc schimbarea intr-un fel sau altul. O noua oportunitate sau provocare se va ivi in viata ta.

4. Hot – Inselaciune. Pierderea unui lucru, alegeri gresite, razboi. Aceasta carte semnifica tot ceea ce este furat. 

5. Servitoare – femeie singura. Teritoriu necunoscut. Ascultare. Prea tolerant sau prea supus in anumite situatii.

6. Serviciu – Primirea ajutorului sau oferirea ajutorului celorlalti.

7. Doctor – Nevoie de vindecare emotionala sau fizica. Preocupari medicale. O rana emotionala de care trebuie sa te vindeci.

8. Sotia – Probleme discordante si nerezolvate in relatie. Dorinta de a fi intr-o relatie angajata. Poate simboliza o sotie reala sau ceva la care trebuie sa fii atent.

9. Falsitate – Minciuni, coruptie. Incercarea de a acoperi unele greseli sau minciuni. Aceasta carte indica faptul ca este posibil sa va mintiti ca totul este in regula, cand in realitate nu este asa.

10. Inamic – Slabiciune, ostilitate. Veti avea parte de conflicte si de afirmatii contradictorii.

11. Competitie – Comparatie, competitivitate. 

12. Prieten – Prietenie, vesti pozitive, lectii invatate, loialitate. Semnifica aspecte ale personalitatii tale pe care le-ai respins, dar esti gata sa le integrezi in conduita ta si sa le recunosti.

13. Bucurie – Distractie, creativitate, sentimente de placere din divertisment. Participarea la un eveniment distractiv, recreativ. In tarot tiganesc, aceasta carte inseamna si armonie intre prieteni si persoane dragi.

14. Gandire – Planificare, contemplarea, indecizie, studiu. Meditezi la problemele tale. 

15. Inchisoare – Limitari, reguli, singuratate. Sugereaza ca o anumita situatie sau relatie te face sa te simti restrictionat. Este posibil sa aveti un sentiment de privare a libertatii cu privire la o anumita arie a vietii voastre. In mod alternativ, aceasta carte reprezinta sentimentele tale de rusine. Iti spune sa incetezi sa te pedepsesti. Poate ca credintele tale depasite sau vechile moduri de gandire te impiedica sa avansezi si sa te dezvolti. 

16. Bani – Mostenire, castig, noroc, abundenta. Succesul si prosperitatea va stau la indemana. 

17. Savant – Senior, pensionare, longevitate. Aceasta carte reprezinta intelepciunea sau iertarea, oferind indrumari pentru unele probleme zilnice.

18. Dorinta – Anxietate, dor. Aceasta carte indica o persoana care simte un profund sentiment de dor. 

19 Cadou – donatie, dar, contributie.

20. Noroc – Victorie, satisfactia garantata, un miracol. 

21. Lord – Proprietar de casa, sef, profesor, obligatii. Poate simti ca altcineva are autoritate asupra vietii tale si dicteaza ceea ce poti sau nu poti face.

22. Casa – Legaturi familiale si emotionale, casa, birou, securitate. Simbolizeaza mediul in care traiti.

23. Bucurie – Un eveniment social, receptie, nunta, sarbatoare. Este nevoie sa iesiti mai mult si sa va bucurati. 

24. Mandrie – aroganta, lauda, ego. 

25. Nunta – Angajament, legatura, pierderea independentei, casatorie. Poate prezice casatoria literalmente. In sens general este o carte care reprezinta uniunea si angajamentul intr-o relatie.

26. Speranta – Anticipare, asteptare, viitor. Aceasta carte din tarot tiganesc ne aminteste ca toate dorintele devin realitate, atat timp cat credem ca se poate.

27. Tanara – iubire, ispita.

28. Vanzator – castig, avantaj, crestere, dezvoltarea afacerii. Deschis la schimbari si privesti lucrurile dintr-o perspectiva diferita. Aceasta carte din tarot tiganesc online inseamna si ca vei avea inspiratie in afaceri si vei avea noi obiective profesionale. 

29. Copil – Un nou inceput, sarcina, un copil. Aceasta carte reprezinta si naivitate sau lipsa experientei. De asemenea, mai inseamna inceputul unui proiect important sau a unei relatii. Te poti astepta si la indeplinirea dorintelor reprimate si a sperantelor neimplinite. 

30. Constanta – Lipsa schimbarii, responsabilitate, stabilitate. Pentru unele persoane, aceasta carte din tarotul tiganesc inseamna lucruri pozitive, in timp ce persoanele care se afla intr-o situatie dificila, aceasta carte este perceputa ca fiind negativa.

31. Judecator – verdict final, decizii ale autoritatilor. De multe ori aceasta carte indica faptul ca aveti de trecut printr-o experienta de viata sau un test. Ca un sfat oferit de aceasta carte din tarot tiganesc, fiecare persoana ar trebui sa isi accepte trecutul pentru a merge mai departe in viata.

32. Maladie – Boala, povara, recuperare. Stare de bine negativa. Aceasta carte se refera atat la o boala fizica, dar si la faptul ca nu poti trece de o situatie neplacuta.

33. Intristare – risc, declin, pierdere. Poate fi vorba despre o despartire intr-o relatie. Aceasta carte mai simbolizeaza si faptul ca puteti sa pierdeti bani.

34. Frivolitate – nehotarare, infidelitate, schimbare.

35. Iubire – Fericire, afectiune, dragoste, romantism. Situatie emotionala care implica sentimente. 

36. Draga – Femeie, doamna speciala, sotie, iubita. Daca esti o femeie, aceasta carte te reprezinta in multe sensuri. 

37. Indragostitul – Barbat special, sot, iubit. Aceasta carte din tarot tiganesc il reprezinta pe barbatul special asteptat de o femeie. Poate prezice o poveste de iubire in viitorul apropiat.

38. Melancolie – Durere, plans, schimbari de dispozitie nefavorabile, lacrimi de durere, foarte deprimat. Totusi, aceste stari sunt temporare.

39. Soldat – Persoana cu autoritate, relatii profesionale. 

40. Preot – Credinta, putere de rugaciune, conotatie religioasa, biserica sau paraclis. Aceasta carte din tarot tiganesc semnifica faptul ca ai nevoie de principii morale in viata ta.

41. Calatorie – Calatorie, decolare, excursie, concediu de odihna. Aceasta carte semnifica profituri, descoperire de sine sau progres. 

42. Vaduva – divort, singuratate, durere, femeie intristata. Vei trece printr-o situatie care provoaca durere. De asemenea, aceasta carte de tarot online simbolizeaza izolarea si sentimentul de abandon. Diferentiaza lucrurile si prioritizeaza-le. 

43. Moartea – Adio, finalizare, sfarsit. E timpul sa mergi mai departe si sa lasi in urma ceea ce s-a incheiat. Uita trecutul si indreapta-te intr-o directie diferita.

44. Credibilitate (vesti bune) – Rezultate pozitive, anunt, trecerea examenelor, intuitie, loialitate, generozitate, protectie, fidelitate. Valorile puternice si intentiile bune va vor permite sa mergeti mai departe si sa reusiti.

45. Consolare – Bonus, achizitie, ciubuc. 

46. Nenorocire – Vesti proaste, disconfort, obstacole. Aceasta carte din tarot online tiganesc iti indica o eventuala neplacere sau o circumstanta ciudata. Asteapta-te la neasteptat. Ceva are nevoie de atentia ta. Este indicat sa va opriti si sa reganditi consecintele actiunilor voastre.

47. Reuniune – Loialitate, onestitate, prietenie. Reprezinta o persoana loiala, un prieten de incredere. 

48. Disperare – Frustrare, emotii negative, nervi, dispozitie proasta. 

49. Gelozie – Spionaj, resentimente, invidie, tradare. Vrei ceea ce nu este al tau si sentimentul care te domina este invidia.

50. Vaduv – Ruda masculina mai in varsta, doliu. Aceasta carte din tarot online tiganesc reprezinta un om singur si trist. Acest lucru simbolizeaza o situatie care trebuie acceptata. 

51. Camera – Companie, intalniri, misiuni, echipa. Actul de a primi oaspeti si de a fi primiti de ceilalti. De obicei, este implicat un element de surpriza. Aceasta carte poate reprezenta o misiune, noi puncte forte si asumarea noilor responsabilitati.

52. Surpriza – Constatari, recunoastere. Apare o situatie care a inceput oribil si se dovedeste deosebita intr-un final. Primesti vesti bune despre o situatie ingrijoratoare.