Spania este plina de comori monumentale. In fiecare an sunt vizitate de milioane de oameni din intreaga lume. Sa facem cunostinta cu cateva dintre ele.

Astazi plecam intr-o excursie in Spania! Pentru toti cei care urmeaza sa viziteze tara si minunile ei pentru prima data, va aratam cateva dintre cele mai turistice locuri din Spania, locuri de o frumusete spectaculoasa, cu o istorie indelungata in spate si, mai ales, la indemana oricine. Pregatit? Sa-i intalnim!

Cele mai turistice 5 locuri din Spania

Stiti deja ca unul dintre sectoarele care predomina in Spania este turismul. Motivul este, inainte de toate, vremea buna, dar si plajele si monumentele sale. In Spania vin vizitatori din toata lumea. Si la intrebarea, de ce vin? Aici avem o parte din raspuns!

1. Sfanta Familie, Barcelona

Incepem lista noastra cu cele mai turistice locuri din Spania mentionand capodopera artistului Gaudi. Este situat in centrul Barcelonei si este bijuteria orasului. In 2017 a primit patru milioane si jumatate de vizite, o cifra de trei ori mai mare decat populatia orasului in sine.

Proiectul, aflat in prezent in constructie, a inceput in 1882. Stilul sau este modernist si reflecta plinatatea artistica a lui Gaudi. Are plan in cruce latina, cinci nave centrale si sapte capele. Are trei fatade dedicate crestinismului.

Cand va fi terminat, va avea un total de 18 turnuri superioare: douasprezece pentru apostoli, patru pentru evanghelisti, unul pentru Fecioara si ultimul pentru Isus. In total, templul va avea o inaltime de 172,5 metri.

2. Alhambra din Granada

Alhambra este un oras-palat situat in Granada, Andaluzia. A fost construita in perioada araba in Peninsula Iberica si a fost resedinta monarhului Regatului Nasrid din Granada. Este al doilea dintre cele mai turistice locuri din Spania, in spatele Sagrada Familia. In fiecare an, este vizitat de aproximativ trei milioane de turisti.

Este situat pe dealul Sabika, unul dintre cele mai inalte puncte din Granada. Aceasta a oferit situatia strategica perfecta pentru aparare.

Astazi, poate fi vizitata, desi va recomandam sa cumparati bilete cu mult timp inainte. Odata ajuns acolo, vei fi coplesit de frumusetea Patio de los Leones sau Patio de los Arrayanes, Sala de los Abencerrajes sau gradinile. Si, bineinteles, ar trebui sa faci fotografia tipica din punctul de belvedere San Nicolas. .

3. Moscheea Cordoba

Ne continuam calatoria prin Andaluzia si arta islamica pentru a ne opri la minunata Moschee-Catedrala din Cordoba. Constructia a inceput in secolul al VII-lea. Ani de zile, a fost a doua cea mai mare moschee din lume dupa Mecca, pana cand in 1588 a fost depasita de Moscheea Albastra din Istanbul.

Este una dintre bijuteriile artei musulmane care se pastreaza in prezent in Spania. Arcurile si coloanele care ii sustin structura sunt impresionante, pana la punctul in care a fost declarat Patrimoniu Mondial si Bun de Interes Cultural. In fiecare an primeste doua milioane de vizite de la turisti.

4. Catedrala Santiago de Compostela

Catedrala Santiago de Compostela este situata in orasul cu acelasi nume, in provincia A Coruna. Se crede ca acolo se gasesc ramasitele apostolului Santiago. Din acest motiv, orasul este o destinatie de pelerinaj prin Camino de Santiago.

Catedrala si imprejurimile sale au fost declarate Patrimoniu Mondial de catre UNESCO in 1985. La fel ca si bazilica Pilar din Zaragoza, primeste multe vizite pe an, partial de la credinciosi, dar si de la turisti captivati de frumusetea ei.

5. Apeductul Segovia

Incheiem ghidul nostru catre cele mai turistice locuri din Spania aratandu-va unul dintre cele mai vechi: minunatul apeduct roman din Segovia. Constructia sa dateaza din secolul al II-lea d.Hr., in timpul domniei imparatului Traian. Functia sa era de a transporta apa de la izvorul Fuenfria catre oras.

Apeductul este perfect conservat si are 167 de arcade distribuite in doua ordine, iar pietrele sale sunt una peste alta fara mortar care sa le uneasca. De asemenea, actioneaza ca o poarta catre centrul istoric al Segoviei. Incredibil!

Desigur, exista mult mai multe locuri turistice in Spania, cum ar fi Muzeul Guggenheim din Bilbao sau Alcazarul din Sevilla. Daca vrei sa te pierzi in mai multe orase, poti vizita Toledo sau Cuenca. In rest, in Castilla y Leon va asteapta catedralele Burgos, Leon, Salamanca etc.