YouTube a lansat o noua sectiune online dedicata vizionarii in intregime a celor mai populare seriale TV si show-uri din Marea Britanie, precum Peep Show sau Hollyoaks, informeaza Telegraph.

Noua sectiune este denumita Shows si acceseaza site-ul de video-sharing detinut de Google, ruland pentru prima oara seriale britanice, in urma unui contract incheiat pe o perioada de 3 ani cu Channel 4.

Sectiunea Shows include aproape 5.000 de inregistrari video, din care 4.000 sunt seriale de televiziune apartinand a peste 60 de producatori.

YouTube a incheiat contracte asemanatoare cu FreemantleMedia si BBC Worldwide pentru a avea acces la seriale precum Baywatch si This is Dom Joly. De asemeanea, se planuieste contractarea unui alt canal britanic de talia Channel4, care sa permita accesul total la arhivele sale.

Pachetul de servicii Channel 4 va fi disponibil in totalitate live la inceputul anului 2010 si va constitui o sectiune branduita separata a site-ului YouTube. Intelegerea celor 2 giganti este prima din istoria media, cand un canal face disponibila grila de programe online, pe YouTube. Continutul programelor va fi disponibil pe YouTube la 30 de zile dupa difuzarea pe Channel4, acesta avand de asemenea propria pagina de internet.