Cel mai mare targ din lume de produse ecologice – BIOFACH 2011 – va avea loc intre 16 si 19 februarie la Nuremberg (Germania). La targul BIOFACH 2011, 17 firme din Romania vor expune produse ecologice.

Pavilionul national al Romaniei la targul BIOFACH 2011 va fi organizat de Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica “BIOROMANIA“, asociatie din domeniul produselor ecologice, impreuna cu Ministerul Economiei – Departamentul de Comert Exterior, potrivit unui comunicat remis StirideBine.ro.

In cadrul pavilionului national al tarii noastre, 17 firme romanesti vor expune produse ecologice si le vor prezenta vizitatorilor:

fructe de padure ecologice, cereale ecologice, miere, faguri de miere, propolis, polen, ceara de albine, seminte de floarea soarelui ecologice si ulei ecologic, derivate ale acestora, mazare ecologica, faina ecologica integrala, ulei de canepa presat la rece, faina de canepa, paine si produse de panificatie ecologice, seminte de plante aromatice si mirodenii, nuci, ulei de nuca, furaje ecologice, branza ecologica, tuica ecologica, vinuri din struguri ecologici, dar si obiecte de arta si artizanat traditionale romanesti certificate ecologic.

Prin participarea la targul international BIOFACH 2011 se doreste promovarea intensiva a produselor ecologice romanesti.

“Faptul ca suntem pe drumul cel bun ne demonstreaza statistica la nivel mondial care ne situeaza in primele 20 de tari din lume exportatoare de produse agricole certificate ecologic”, spun reprezentantii Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica “BIOROMANIA”.

Participarea Romaniei la BIOFACH 2011 este cea mai importanta de pana acum, pavilionul national avand cea mai mare suprafata comparativ cu editiile anterioare, cea mai mare prezenta a firmelor exportatoare expozante si cea mai mare diversitate de produse ecologice oferite.

Anul acesta, in cadrul Biofach 2011, Romania doreste sa demonstreze lumii ca agricultura ecologica romaneasca reprezinta un mare potential de dezvoltare economica pentru tara noastra si prin manifestarile organizate in perioada expozitiei (prezentare de produse, workshop-uri si mini simpozioane), dorim sa demonstram organizatorilor germani – Nuremberg Messe, faptul ca Romania poseda competentele necesare pentru a deveni tara partener pentru BIOFACH 2012 – Nuremberg“, mai spun reprezentantii “BIOROMANIA”.