Site-urile PacientBun.ro si DoctorBun.roderuleaza in perioada 17 ianuarie- 17 februarie o campanie de promovare a stilului de viata sanatos, sub sloganul “Stai sanatos pe net”, in care vor fi implicati cinci bloggeri.

Timp de o luna, cinci bloggeri din Romania vor incerca sa adopte o alimentatie echilibrata si sa faca sport, sub indrumarea doctorului Serban Damian, nutritionist sportiv acreditat CIO de la Superfit, si alaturi de antrenorii de fitness de la sala Rock Fitness Club.

Cristina Bazavan, Anca Bundaru, Iyli, Adrian Ciubotaru si Alexandru Negrea vor merge la nutritionist si la sala, vor primi o dieta personalizata si un program de antrenament si vor scrie despre experienta si rezultatele obtinute pe blogurile personale, Facebook si Twitter.

In acest fel, cei cinci bloggeri implicati in campania “Stai sanatos pe net” vor incerca sa ii influenteze si pe ceilalti sa aiba mai multa grija de organismul lor.

Obiectivul campaniei “Stai sanatos pe net” este sa induca un comportament alimentar si sportiv adecvat unui numar cat mai mare de oameni, in special celor care lucreaza 8-9 ore in fata calculatorului si nu mai au timp sa se ingrijeasca de sanatatea lor.

Cei cinci bloggeri -Cristina Bazavan, Anca Bundaru, Iyli, Adrian Ciubotaru si Alexandru Negrea – vor arata publicului ca un stil de viata sanatos se poate obtine chiar si avand un program de lucru incarcat.

Care sunt motivatiile bloggerilor de a intra in campania “Stai sanatos pe net”?

Cristina Bazavan

Aparent, eu nu am ce cauta in jocul asta. Am 1,60 m si 46 de kilograme, deci nu se pune problema sa slabesc. De fapt, incerc sa invat sa am un stil de viata sanatos si, dupa ceva probleme de sanatate din vara trecuta, am decis ca trebuie sa fiu mai atenta la ce mananc ca sa-i fac bine corpului meu. Asa ca intalnirea cu nutritionistul o sa fie o mare bucurie. La sport prevad ca o sa mai negociez numarul exercitiilor, dar… Sa ne citim cu bine si cat mai tonici!

Anca Bundaru

Am intrat in aceasta campanie fiindca tot timpul imi gasesc scuze sa nu fac miscare. De fapt aman mereu momentul in care sa dau un restart si sa incerc un stil de viata mai sanatos. Nu cred in diete, nu pot tine diete, mie imi place sa mananc! Dar cred in sport si in starea de bine pe care ti-o ofera. Campania a venit ca o provocare in a ma educa in acest sens. Cred ca toti ar trebui sa gasim modalitati prin care sa nu ne lasam organismul sa intre in criza sau inima s-o ia razna.

Iyli

Orice femeie isi doreste sa atinga perfectiunea. In general, oricat de inzestrate ar fi de mama natura, in sinea lor, femeile sunt tot nemultumite. In ceea ce ma priveste, nu cred ca sunt o persoana supraponderala, numai ca doresc sa imi accentuez mai bine formele. Recunosc faptul ca am mai incercat diverse diete. Ma incanta de-a dreptul ca voi lucra la sala si imi doream de mult sa merg la un doctor nutritionist. Sunt activa si consider sportul o deconectare totala. Imi simt corpul liber si mintea limpede, de aceea tot programul in sine mi se pare minunat. Sunt fericita ca ma aflu printre prieteni si va pot impartasi voua, prietenilor mei, din secretele unei vieti sanatoase.

Adrian Ciubotaru

Am facut yoga, am fost la sala in adolescenta, imi place sa inot si sa dorm putin. Incerc sa fiu atent la ceea ce asez in mine insumi dupa ideea “Daca neglijezi corpul, el se va razbuna pe suflet” si principiul mens sana in corpore sano.

Alexandru Negrea

Acum cativa ani nu-mi trecea prin cap sa am mai multa grija cu alimentatia zilnica si, cu atat mai putin, sa ascult sfaturile unui nutritionist, sau ale unui antrenor de fitness. Nu stiu de ce aveam impresia ca sunt din fier, dar asta era situatia. Dupa ultima vizita la medic mi-am dat seama ca trebuie sa revin asupra acestor aspecte si asa am ajuns sa ma implic intr-o campanie despre un stil de viata sanatos.